Ingredienser

4 portioner

  • 4   citroner
  • 1   citron (saften och skalet)
  • 2   äggulor
  • 1 1⁄2 dl florsocker
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 4 msk strösocker
  • 1 1⁄2 dl vatten
  • 1   äggvita
  • 1 dl strösocker (att vispa med äggvitan)

Citronglass med italiensk maräng

Beskrivning

Gör så här:

  1. Skär av någon mm vid kvisten på citronen så att den står upp. Skär sedan av en hatt och gröp ur citronköttet. Vispa citronsaft med socker och äggulor i minst 5 minuter med elvisp. Vispa grädden tills den är ganska hård. Vänd försiktigt ihop med äggblandningen och med finrivet citronskal. Klicka i citronerna och ställ i frysen i minst fyra timmar. Tag ut 5 minuter innan servering.

Italiensk marräng

  1. Blanda socker och vatten i en liten kastrull, låt småkoka tills det är 121°C (ca 10 minuter). Vispa socker och äggvita hårt. Häll försiktigt i sockervattnet under ständig vispning, vispa tills det svalnat. Lägg över i spritspåse. Spritsa över glassen och bränn försiktigt ytan med brulébrännare.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Citronglass med italiensk maräng