Ingredienser

4 portioner

  • 1 pkt MiFú Peppar & Chili
  • 1 st torkad chipotle-chili
  • 2 st torkade ancho-chilis
  • 1 st Vitlök
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st selleri
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk Spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk strösocker
  • 33 cl ljust öl
  • 1 burkar svarta bönor
  •     salt och peppar
  • 1 pkt Körsbärstomater
  •   st silverlök
  • 2 st jalapenos
  • 1 kruka Koriander
  •   st lime
  • 1 nypa Salt
  •     Valio Eila® laktosfri crème fraiche (Till servering)
  •     tortillachips (Till servering)

Jonas chili con carne med MiFú Peppar & Chili istället för nötkött

Beskrivning

Inget slår en riktigt mustig chili con carne. Med tortillas, crème fraiche och pico de gallo. Jo, ok då. En chili con carne med MiFú istället för nötkött. Prova ikväll och avsluta dagen med nya, spännande smaker. Vi lovar att du kommer bli nöjd.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 pkt MiFú Peppar & Chili
  • 1 st torkad chipotle-chili
  • 2 st torkade ancho-chilis
  • 1 st Vitlök
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st selleri
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk Spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk strösocker
  • 33 cl ljust öl
  • 1 burkar svarta bönor
  •     salt och peppar
  • 1 pkt Körsbärstomater
  •   st silverlök
  • 2 st jalapenos
  • 1 kruka Koriander
  •   st lime
  • 1 nypa Salt
  •     Valio Eila® laktosfri crème fraiche (Till servering)
  •     tortillachips (Till servering)

Gör så här:

  1. Rosta den torkade chilin i en torr stekpanna så att det luktar gott i hela köket. Lägg den sen i blöt i 20 minuter, ta bort kärnor och stjälk och mixa med lite av blötläggningsvätskan till en puré.
  2. Finhacka vitlök, gul lök, morot och selleri och stek tillsammans med MiFún i lite olja. Häll över de torra kryddorna och mjölet, tillsätt öl, avrunna svarta bönor och chilipuré och låt puttra i en timme. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör en pico de gallo genom att finhacka tomat, silverlök, koriander och jalapenos. Smaka av med lime och salt
  4. Servera chilin tillsammans med pico de gallo, crème fraiche samt en massa nyfriterade tortillachips som du skopar upp hela härligheten med och stoppar i munnen.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Jonas chili con carne med MiFú Peppar & Chili istället för nötkött


Populära avdelningar