Ingredienser

8 portioner

  • 1 pkt (à 175 g) havrekex
  • 75 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 400 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 1⁄2 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • 1 1⁄2 dl limeskal
  • 3 msk limesaft
  • 1 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% (dekoration)
  • 1 tsk vaniljsocker (dekoration)
  • 1 tsk strösocker (dekoration)
  • 1 st lime i tunna skivor (dekoration)

Key Lime Pie

Beskrivning

Ingen sommar är komplett utan en Key Lime Pie! Kvargfräsch, svalkande och inte minst underbart god. Pajen är godast kylskåpskall, så gör den gärna redan dagen innan. Och dekorera den precis innan servering. Testa även gärna att byta ut eller mixa vaniljkvarg med citronkvarg. Fantastiskt gott!

Ingredienser

8 portioner

  • 1 pkt (à 175 g) havrekex
  • 75 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 400 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 1⁄2 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • 1 1⁄2 dl limeskal
  • 3 msk limesaft
  • 1 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% (dekoration)
  • 1 tsk vaniljsocker (dekoration)
  • 1 tsk strösocker (dekoration)
  • 1 st lime i tunna skivor (dekoration)

Gör så här:

Botten

  1. Krossa kexen. Tillsätt det smälta smöret. Täck botten på en löstagbar form (med en diameter på 24 cm) med bakpapper. Tryck ut de krossade kexen i botten av formen och cirka 4 cm över kanterna. Förgrädda botten i nedre delen av ugnen i 175 grader i 7 minuter.

Fyllning

  1. Vispa grädden. Blanda kvarg, socker och äggulor i en annan skål. Tvätta limen i varmt vatten. Torka av den. Riv skalet fint. Tillsätt 1,5 tsk rivet limeskal i fyllningen. Spara resten av det rivna limeskalet till dekoration. Pressa ut juice ur limen. Tillsätt 3 msk juice i fyllningen. Tillsätt vispad grädde i fyllningen. Stjälp upp blandningen i den förgräddade formen. Grädda på den nedre falsen i ugnen i 175 grader i cirka 25–30 minuter eller tills den har stelnat. Kyl ner den helt. Lossa försiktigt på pajen i kanterna av formen med en kniv. Lägg över den på en tallrik.

Dekoration

  1. Dekorera med vispad grädde och tunna limeskivor. Strö rivet limeskal över pajen.

Notes

Tips!

  1. Key Lime Pie smakar bäst när den är kylskåpskall. Gör den dagen innan den ska serveras. Dekorera den precis innan servering. Istället för eller tillsammans med vaniljkvargen kan du prova andra kvargsmaker, exempelvis Valio kvarg med citronsmak.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Key Lime Pie


Populära avdelningar