Ingredienser

4 portioner

Lamm med yoghurtsås

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

Gör så här:

  1. Finhacka gullöken och 2 stycken vitlöksklyftor. Häll olivoljan i en stor stekpanna eller gryta med lock. Lägg i lammet och ge färg på ganska hög värme, sänk värmen och vänd i löken och harissan, låt sjuda på låg värme i minst 2 timmar, häll på lite vatten så fort det verkar torrt, det skall alltid finnas vätska i botten.
  2. Rör ihop en pressad vitlöksklyfta med medelhavsyoghurt, salt, peppar och några droppar olivolja. Låt stå kallt att dra tills sig medan köttet sjuder.

Servera lite medelhavsyoghurt i botten på en djup tallrik, skeda upp lite kött med sky och njut med grovtbröd eller kokt ris.Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Lamm med yoghurtsås


Populära avdelningar