Ingredienser

6 portioner

  • 1 dl Laktosfri mellan crème fraiche 23% nytt
  • 1⁄2 dl Valio Eila™ laktosfri medelhavsyoghurt 10%
  • 8 st basilikablad
  • 2 st gelantinblad
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk Laktosfri mellan crème fraiche 23% nytt
  • 2 st inläggningsfiléer av sill
  • 8 st basilikablad
  •     peppar

Örtmousse med basilikasill

Beskrivning

Ingredienser

6 portioner

  • 1 dl Laktosfri mellan crème fraiche 23% nytt
  • 1⁄2 dl Valio Eila™ laktosfri medelhavsyoghurt 10%
  • 8 st basilikablad
  • 2 st gelantinblad
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk Laktosfri mellan crème fraiche 23% nytt
  • 2 st inläggningsfiléer av sill
  • 8 st basilikablad
  •     peppar

Gör så här:

Örtmousse

  1. Blötlägg gelatinbladen och smält sedan de urkramade bladen i vattenbad.  Mixa samman matyoghurt, crème fraiche, basilika och gelatin i en mixer. Häll upp i serveringsglasen och låt stå svalt för att stelna.

Basilikasill

  1. Finhacka basilikan och blanda med strimlad sill, majonnäs och crème fraiche.

Smaka av med peppar. Servera på toppen av moussen.Foto: Annika Broman.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Örtmousse med basilikasill


Populära avdelningar