Ingredienser

6 portioner

  • 2 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1⁄2 dl parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kg lammracks
  • 10 st potatisar (medelstora av mjölig sort)
  • 4 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10% 3,3 dl
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan (torkad)
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm peppar
  •     vällagrad ost (skivad att lägga över gratängen)

Pestobakade lammracks och potatisgratäng

Beskrivning

Ingredienser

6 portioner

  • 2 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1⁄2 dl parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kg lammracks
  • 10 st potatisar (medelstora av mjölig sort)
  • 4 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10% 3,3 dl
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan (torkad)
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm peppar
  •     vällagrad ost (skivad att lägga över gratängen)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C.Pesto

  1. Blanda samman alla ingredienserna i matberedare. Smaka av med salt och peppar.

Lammracks

  1. Grilla eller stek först båda sidor tills det fått färg. Bred ut pesto på yttersidan.  Lägg i ugnsfast form och baka av i ugn i 15-20 minuter. Kontrollera stekgraden på köttet med hjälp av stektermometer. Skall vara 54-55°C.

Potatisgratäng

  1. Skiva potatisen tunt. Blanda samman med fint hackad vitlök, grädde, timjan salt och peppar. Smaka av för sältans skull. Smörj en form och lägg i och platta ut. Lägg skivad ost över och baka av i ugn i 45 minuter. Känn med sticka att potatisen är färdig.

Foto: Annika Broman. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Pestobakade lammracks och potatisgratäng


Populära avdelningar