Fortsätt till innehållet
Ugnsbakad kyckling med mango chutney

Ugnsbakad kyckling med mango chutney

Ugnsbakad kyckling med mango chutney

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • röd paprika
  • purjolök
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 dl mango chutney
  • 3 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ½ tsk spiskummin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla paprikan och skiva purjolöken tunt.
  3. Bryn kycklingfiléerna i smör i en panna. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Sänk värmen i stekpannan och fräs paprika och purjolök i smör så att de mjuknar.
  5. Lägg i mango-chutney, vispgrädde, spiskummin och sriracha (kan uteslutas) i stekpannan och hetta upp.
  6. Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ in i ugnen. Stek ca 20 minuter eller tills köttet är genomstekt (72 grader) och köttsaften klar. Smaka av sältan.
  7. Servera med ris, couscous eller andra matgryn. Rivna morötter med citronsaft, russin, färsk koriander och lite rapsolja är gott till.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.