Är inte det viktigaste att må bra?

Är inte det viktigaste att må bra?

Vi får många frågor om hur många laktosintoleranta som det finns i Sverige. Det finns olika siffror på olika sidor. Livsmedelverket skriver bland annat att siffran i Skandinavien ligger mellan 4-10 procent. Vi har försökt att söka efter källan till denna fakta, men det visade sig att det finns ingen sådan. Hur många av oss är då egentligen laktosintoleranta?

Ricardo Almon, professor vid Örebro Universitet, har gjort en studie om laktosintolerans som visar att siffran i Sverige kan vara uppemot 14 procent. Dr Tuula Tuure, som arbetar på Valios FoU i Finland, har gjort närliggande studier i Finland och Sverige som visar att siffran totalt kan vara uppemot 10-12 procent av Sveriges befolkning. Men en studie om andelelen laktosintoleranta i Sverige är inte hållbar över lång tid. Vi bor i ett mångkulturellt land som ständigt får nya invånare från världens alla hörn som i sin tur påverkar denna siffra, och det påverkar givetvis andelen laktosintoleranta. Jag ställer mig ändå frågan om det egentligen är viktigt om antalet laktosintoleranta i Sverige är 10 stycken eller 1 miljon?

Vi kommer i kontakt med många konsumenter som älskar våra laktosfria produkter. De berättar att de under lång tid i sina liv inte mått bra och att de alltid tampats med magproblem. De har sökt hjälp, men inte fått någon och när de slutligen tänkt ”Äsch, jag provar laktosfria produkter för att se om det hjälper”, så har det visat sig att produkterna har fått dem att må bra igen. De har fortsatt att använda laktosfria produkter och mår idag bättre utan några som helst besvär. Det är ju helt underbart! Att änligen få leva ett beskymmersfritt liv utan att behöva tänka på varför man har ont. Är det då viktigt att gräva djupare för att ta reda på exakt vad orsaken till detta var? Opm man verkligen är en av den procenten som bär på genen som kan orsaka laktosintolerans? Att ta tester och analysera och så vidare? Är inte det viktigaste att man har hittar en lösning på ett problem som gör att man äntligen kan må bra igen? Det tycker jag. Vi har många konsumenter som använder sig av våra laktosfria produkter för att de tycker att de gör gott och smakar gott. Laktosintolernas är ingen sjukdom och om man hittar produkter att använda som man trivs med så är det väl inga problem att fortsätta att göra det också.
 
Jag blir oerhört stolt och glad oavsett om våra produkter hjälper 3 människor eller 1 miljon. Det viktigaste är att de får människor att må bättre.

Ha det gott!

Häls,
paulina

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar