Arkiv

Pysselmat till barnen

Inspiration

Grillningen blir roligare om barnen själva får komponera sina grillspett. Ställ fram skålar med korv, köttbullar, körsbärstomater, majskolvar och andra grönsaker och låt barnen pyssla ihop ett eget unikt spett. Kom bara ihåg att blöttlägga grillspetten om de är av trä, annars fattar de lätt eld på grillen.

Tips på hur du tömmer våra yoghurtförpackningar

Hej,

här är en enkel instruktion på hur du kan tömma våra yoghurtförpackningar. Gör du på detta sätt, är det möjligt att få ut näst intill all yoghurt ur förpackningen, allt som krävs är rätt teknik och lite övning.

Se här:

1. Tryck ihop kartongen i båda sidorna i förpackningens topp.

2. Vik ihop förpackningens nedre del.


Olika regler för färska och torkade örter

Inspiration

Färska örter är ett tips för att maten ska bli vacker och god. Och om du använder torkade kryddor – kom ihåg att dubbla mängden för att smaken ska bli bra. Torkade örter smulas sönder och får koka med länge i grytan, medan de färska örterna hackas och tillsätts i slutet för att komma till sin rätt på bästa sätt.

Vad är egentligen mjölkmage?

Ordet mjölkmage är ju ingenting man hittar i ordboken, så vad är det och var kommer det ifrån egentligen? Jo historien bakom mjölkmage började här på Valio. Valio introducerade laktosfriaprodukter på den svenska marknaden 2002 och var då först på marknaden. (Helt otroligt att man som laktosintolerant inte hade några alternativ innan…) Men 2002 kom den första laktosfria mjölken, och kärleksbreven till oss strömmade in! Människor som helt uteslutit mejeriprodukter innan kunde nu njuta av ett glas mjölk igen! Helt fantastiskt att kunna ge den lyckan till någon!


Kan ett glas mjölk lösa sömnproblem?

Så länge jag kan minnas har min mamma värmt en kopp mjölk om hon haft svårt och somna. I mitt huvud har tänkt: – Ja, ja, så länge hon tycker varm mjölk fungerar är det ju bra för henne.

Intressant är att nu att en holländsk studie har visat att mammas huskur att göra mjölken varm när man inte kan sova fungera. Särskilt varm mjölk kan verka lugnande och göra att du somnar lättare.
Det här har i alla fall övertygat mig att i alla fall prova ett glas varm mjölk nästa gång jag har lite svårt och somna.

Trevlig helg!
Anna


Självklart blir man inte laktosintolerant av att äta laktosfria produkter!

Som Marie redan har skrivit här på bloggen så kan man naturligtvis inte bli laktosintolerant av att konsumera laktosfria produkter.  Att sådan felaktig fakta har kommit ut är mycket olyckligt. Men hur fungerar det egentligen det där med laktosintolerans och laktosfriaprodukter?  Jag ska försöka att klargöra det lite här:


Historia kring laktosintolerans

Det är många som undrar över hur det kommer sig varför man blir laktosintolerant, och det finns egentligen inga riktiga studier som kan svara på vad det kan bero på. Hur kommer det sig att vissa klarar av laktosen i mejeriprodukter och andra inte? När ”upptäckte” man att man kunde vara laktosintolerant?


Hur ska man uttala smetana?

Det har varit jättekul att så många av er har hört av sig till Valio och kommenterat uttalet vi har i reklamfilmen på Valios senaste laktosfria nyhet smetana. Många har varit upprörda över att vi inte uttalar det på det korrekta ryska sättet. Som jag tidigare har nämnt för er, bland annat på Alisa Gonzalez blogg, så är smetana inte bara en produkt som finns i Ryssland, utan även i andra östeuropeiska länder samt i Finland, och nu även i Sverige. Därför tyckte vi att det kunde vara kul att ”försvenska” produktens namn genom att ge det ett mer svenskt uttal med betoningen på ”m”.


Men vad är smetana egentligen?

Smetana är en variant på crème fraiche som tillför en unik smakupplevelse till dina favoritrecept. Jämfört med crème fraiche så har smetana en helt annan smak. Smaken är unik och kan beskrivas som rund och syrlig. Precis som crème fraiche så kan man använda smetana till all slags matlagning – förrätter, varmrätter, soppor, grytor och efterrätter.


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar