Arkiv

Nya YO-ghurt™!

Innan jag går hem vill jag bara visa hur nya designen på YO-ghurt™ kommer se ut! Detta är Valio YO-ghurt™ Sommarbär (som är jordgubb och smultron) och den finns redan i butik. Under hösten kommer alla våra produkter löpande byta design och vi är jättestolta över hur fint allt blev! När allt är klart kommer hyllan se helt annorlunda ut mot vad den gör idag och bilda en egen Valio-familj med våra fina yoghurtar, gräddar, mjölkar med mera.  


Ha en bra kväll!
Annika


Det har hänt en del sedan 2005…

Jag läste en gammal artikel häromdagen som faktiskt var från 2005 det var en artikel i en frågespalt där du fick svar från en dietist. Det handlade om en person som tränade väldigt mycket och han hade upptäckt att han var allergisk mot mjölk och nötter. Han undrade hur han skulle kunna ersätta mjölken med något annat, så att han fick i sig protein och allt annat nyttigt i mjölk. Svaret han fick var som tur var att han inte hade en allergi om han trodde sig vara laktosintolerant. Dietisten upplyste om att laktosintolerans inte är en allergi utan att laktosintolerans handlar om svårigheten att bryta ner mjölksocker. För att få diagnosen laktosintolerant måste man uppsöka läkare.


Är inte det viktigaste att må bra?

Vi får många frågor om hur många laktosintoleranta som det finns i Sverige. Det finns olika siffror på olika sidor. Livsmedelverket skriver bland annat att siffran i Skandinavien ligger mellan 4-10 procent. Vi har försökt att söka efter källan till denna fakta, men det visade sig att det finns ingen sådan. Hur många av oss är då egentligen laktosintoleranta?


Små kockar har också en uppgift

Minus med att låta barnen hjälpa till i köket är förstås att det blir rörigt och att resultatet kanske inte blir som du planerat. Men plussen överväger! Barnen får vara delaktiga i något där ni sedan delar på resultatet. De lär sig, känner sig större och duktiga. Och de håller sig sysselsatta. Beroende på ålder finns det mycket de kan göra. Några exempel på saker som små kockar kan hjälpa till med inför middagen:


Höstskörd – om man sår får man skörda

Så här i skördetider får man automatiskt en summering av årets ansträngningar, jag menar det är nu som man får skörda det man sådde tidigare i vår. Om man sått. Och har man då sått så finns där en stolthet, känner du igen den? Kanske finns det något utöver det man sått också som man känner sig sådär mysigt nöjd med, tänker på egenhändigt snickrade pallkragar till exempel. Vilken enorm lycka att både snickrat och sått, det måste vara det ultimata. Så långt som till egen snickrad pallkrage kom inte jag, finns färdiga att köpa!


Vinnare av laktosfri mjölk för ett helt år – JULI

Nu har vi äntligen fått tag på alla vinnare för juli månad. Här kommer de;
 
Vinnaren i juli i vår tävling är – Mona Lagervik, Linköping. Stort grattis!
 
Det vinnande bidraget hade motiveringen till varför Valios mjölk är dubbelt god;
När hälsosamt och välsmakande skall råda, väljer jag Valio laktosfri mjölk - och får njuta av båda!


Klokt om hälsa

Jag älskar ordspråk. För varje tillfälle eller händelse i livet finns det någon som redan har sagt något klokt eller roligt som kan citeras. Det gäller bara att komma ihåg alla finurligheter vid just de tidpunkterna. När det gäller tema hälsa och livet finns det en brunn att ösa ur. Margareta Krook till exempel, den fantastiskt karismatiska skådespelerskan, ska ha sagt: ”Att sköta sig är att se till att hinna med det roliga.”


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar