Arkiv

Valios bönder väljer raps

Det har i branschpress uppmärksammats att Valios bönder använder raps istället för soja i mjölkkornas foder. Skälet är främst att den soja som används är importerad från Brasilien och bland annat besprutad med det akut giftiga bekämpningsmedlet Parakvat som orsakat dödsfall. Medlet är förbjudet att användas inom EU.

Valio har under 15 år rekommenderat sina bönder att använda raps istället för soja medan de svenska mjölkbönderna fortsätter att importera brasiliansk soja.


Vinnarna av smörknivar är...

Tack till alla er som skickade in bidrag till vår lilla tävling i fredags!

De tre lyckliga vinnarna av smörknivar från Iittala är:
Kristin W
Anja
@Receptomaten

Stort grattis till er! Om ni mailar era kontaktuppgifter till oss på konsumentkontakt@valio.fi så postar vi smörknivarna till er.

Och till alla er som inte hann med eller vann den här gången, kom tillbaka igen på fredag då vi har en ny tävling!

Hälsningar
Christopher


Tävla med ditt bästa fredagstips!

Den här gången kan ni vinna fina smörknivar från Iittala. Det enda du behöver göra för att vara med i tävlingen är att lämna ditt bästa fredagstips som kommentar till det här blogginlägget. De lyckliga vinnarna presenteras på måndag.

Lycka till och ha en riktigt trevlig helg!
Christopher


Vi bjuder på Valio OLO™ fredag - lördag!

Torsdag idag, fredag imorgon, skönt eller hur? I helgen går Lidingöloppet i Stockholm, närmare 40 000 är anmälda från 37 länder.


Två bra sätt att hålla sig i form är löpning och vår goda yoghurtnyhet Valio OLO™, som är en yoghurt för en bättre matsmältning tack vare innehållet i form av en probiotisk bakteriekultur och fibrer. Olo är finska och betyder välmående. Hejdå ballongmage!   


Vinnarna av ljuslyktorna är...

Tack till alla er som skickade in bidrag till vårt lilla fredags-mys!


De tre lyckliga vinnarna av ljuslyktor från Iittala är:
Maria Andersson
Jenni Pettersson
Petra Stentagg


Stort grattis till er! Om ni mailar era kontaktuppgifter till oss på konsumentkontakt@valio.fi så postar vi lyktorna till er.


Och till alla er som inte hann med eller vann denna gång, håll utkik igen på fredag då vi har ännu mera mys!


Hälsningar
Christopher


Valio och Iittala lyser upp höstmörkret!

Vi lottar nu ut finfina ljuslyktor från Iittala. Det enda du behöver göra för att vara med i tävlingen är att lämna en kommentar till det här blogginlägget med motiveringen till varför just du behöver lite extra ljus i höstmörkret. Klockan 14.00 på måndag publicerar vi namnen på de lyckliga vinnarna.


Lycka till och ha en riktigt trevlig helg!
Christopher


Äntligen fredag!

Höst i luften denna morgon, men vissa lyckligt lottade Stockholmare blev nog ändå lite varma när de fick träffa ett härligt gäng från Metro som delade ut OLO™ på T-centralen och vid Gullmarsplan. Hoppas ni gillade yoghurten och får en bra dag!


Äntligen fredag! Trevlig helg!


//Annika


 


Smaka Valio OLO™ i helgen!

Denna helg samarbetar vi med tidningen Metro och delar ut smakprover av vår nya yoghurt Valio OLO™. Ni träffar oss i Stockholm, Göteborg och Malmö. Som en del kanske känner till så är ju Stockholm Halvmarathon i helgen - http://www.stockholmhalvmarathon.se/start/ - och som en del i det skriver Metros redaktion en tidning om träning, hälsa och kost. Tidningen kommer ut 16 september.


Så kom och smaka vår yoghurt och läs Metro i helgen! Vi finns här:


Men vad betyder olo?

Vår nya yoghurt OLO™ har ju precis börjat synas i butikerna, riktigt kul och jag hoppas ni testar den! Finns i flera ljuvliga smaker som är fantastiskt goda, det är jag övertygad om att ni också kommer tycka. Hursomhelst, vi får en del frågor kring namnet. Frågar man någon i Finland förstår de direkt, men det är inte lika självklart för oss svenskar. Så vad betyder "olo"?


Vinnare av laktosfri mjölk för ett helt år – AUGUSTI

Hej på er i höstrusket! Nu känns det att sommarens ljumna kvällar är förbi och att hösten är på ingång.
Men visst är det härligt med alla fina färger på träden som börjar visa sig! Men än har vi lite kvar av sommaren när det gäller vår mjölktävling! Nämligen våra vinnare för Augusti!


Vinnaren i augusti i vår mjölktävling är – Helena Jalkner från Norrköping. Stort grattis!


Det vinnande bidraget hade motiveringen till varför Valios mjölk är dubbelt god; "Valio laktosfri mjölk får min kropp och själ att må bra, därför är den mitt naturliga val varje dag".


Sidor

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar