Arkiv

Landat i New York

Höga skyskrapor, rök ur brunnslocken, gula taxibilar och den oupphörliga ljudscenen av sirener. Det händer något med mig varje gång jag står öga mot öga med den här mäktiga staden. Jag befinner mig nu på Manhattan för att spana in de senaste trenderna inom mat och hälsa och jag ser fram emot att få smaka på New Yorks intressantaste nyheter.


Trötta november...

Kom över en artikel i DN: "Choklad och fest motar höstdepp". Många fler än jag känner av novembertröttheten nu när dagarna mest är grå och trista. I artikeln nämns D-vitamin och träning som tips för att bli piggare. D-vitamin bildas i huden när solen skiner, och på det viset får vi i oss så mycket som 80-85 % av vårt D-vitamin-behov. Såklart då att vi få måste få i oss extra D-vitamin under solfattiga månader. Träning gör också att hormoner som serotonin och dopamin frigörs i kroppen, hormoner som ger härliga lyckokänslor.


Ny gästbloggare!

Anna Ottoson, en av Sveriges främsta dietister och föreläsare, är i New York just nu där hon trendspanar kring mat och hälsa. Vi bad henne gästblogga här på Valio bloggen direkt från New York för att dela med sig av sina spaningar kring de senaste trenderna inom mat och hälsa; vad händer på hyllorna i matbutikerna i New York, vilka trender bubblar på restaurangerna, vad pratar folk om och vad rapporterar media om?


Årets julklapp 2011: En färdigpackad matkasse!

Kul att så många av er ville vara med och gissa årets julklapp 2011, tack för bidragen! Allt från Zlatans bok till OnePiece fanns med bland gissningarna. Årets julklapp väcker stort intresse, bara en enkel Google-sökning genererar 1 290 000 svar.  

Igår utsåg så HUI, för 24:e året i rad, årets julklapp 2011: En färdigpackad matkasse.

Motiveringen är följande: "Tjänsteinslaget inom detaljhandeln ökar generellt, drivet av en kombination av ökad köpkraft och tidspress som gör hushållen villiga att betala för bekvämlighet i sin vardag. De färdigpackade matkassarna har fått sitt riktiga genombrott i år och visat sig vara vägen ut på nätet för livsmedelshandeln som tidigare inte har lyckats få fart på e-handeln".


Ställning just nu...

Hej!

Förra fredagen utlyste vi en tävling där ni skulle gissa årets julklapp. Topp-10 vad gäller gissningar är just nu:


Vi ses på Allt för hälsan!

I morgon öppnar Stockholms mässan portarna till årets Allt för hälsan. Där kommer Valio att tillsammans med Celiakiförbundet finnas i monter C 22:28 och bjuda på provsmakning av våra laktosfria yoghurtar och svara på frågor om lakotsintolerans. Varmt välkommen!


Helgtävling, gissa årets julklapp!

Hej!


Nu har det snart blivit fredag igen och många av er kanske njuter av en långhelg med lite extra ledigt! Vilket också ger er lite mer tid för att klura på vår tävling.

Varje år utser HUI årets julklapp och i år presenteras denna 15 november. Förra årets utsågs surfplattan till årets julklapp. Helgens tävling går ut på att ni ska gissa vilken årets julklapp blir i år! Ni ska också motivera varför ni vill vinna årets julklapp eftersom förstapriset är ÅRETS JULKLAPP! Skriv er gissning och motivering i kommentarsfältet.


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar