Arkiv

Forskning kring hur tarmbakterier påverkar oss psykiskt och fysiskt

Örebro Universitet står inför en väldigt intressant fråga: Hur påverkar kost och tarmbakterier magens och hjärnans funktioner? Vi är nog alla nyfikna på svaret och Valio har därför gett ekonomisk stöttning till forskningen.

Total har näringslivet och KK-stiftelsen bidragit med 78 miljoner kronor till en ny forskningsmiljö. Där ska man utveckla metoder för att förebygga tarmsjukdomar, depression och åldersrelaterade magproblem. Det är väldigt spännande att läsa om vad man planerar att göra.


Tävla med din bästa familjeaktivitet

Då var det återigen dags för en ny tävling. Den här gången skulle vi vilja att ni delar med er av era bästa familjeaktiviteter. För att vara med i tävlingen berättar ni med max 50 ord om era bästa aktiviteter. Lämna bidraget nedan i kommentarsfältet. De tre bästa bidragen belönas med en varsin termos. Tävlingen pågår till den 29:e februari och vinnarna publiceras den 1:a mars här på bloggen.

En riktig trevlig helg önskar vi på Valio!
Annika


Laktosintolerans är upplevda symptom mot mjölksocker

Laktosintolerans är nedärvt och innebär att man upplever symptom mot mjölksocker, laktos som finns i mjölk från alla däggdjur och är ett normaltillstånd för en majoritet av världens vuxna befolkning. Ibland kallas laktosintolerns för MJÖLKMAGE®. Laktosintolerans orsakas av brist på enzymet laktas som bryter ner laktos i tunntarmen. Laktasbrist är den vanligaste enzymbristen hos människan.


Med anledning av artikeln i Norran 12 februari, 2012.

Det råder en del missuppfattningar kring Valios engagemang i det planerade finska kärnkraftverket Fennovoima Ltd. Låt mig ta tillfälle att reda ut dessa felaktigheter.
 
Vår målsättning är att köpa grön el, och vi följer noga utvecklingen, men tyvärr har tillgången varit begränsad och ingen leverantör i Finland har kunnat erbjuda oss tillgång enligt våra behov. För oss på Valio är ansvarstagandet för miljön ett prioriterat område.


Vinnarna i Toscana-tävlingen!

God morgon,
Nu har vi utsett vinnarna i Toscana-tävlingen!

Första pris vann Stig Liljebo i Örnsköldsvik som får åka till Toscana. Grattis!

Stig beskrev sin bästa må-bra-stund såhär:
"När jag sittande på solsidan av sommarstugan premiäräter vår-frukost tillsammans med frugan;
... mackorna, juicen och Valio OLO... och lyssnar på koltrastens klockrena solo...
då erfar jag tydligt min må-som-allra-bäst-stund, den som kommer och går i en lyckans sekund.
En kopp kaffe ovanpå de´, då sjunger jag själv som trasten. Olé!"


Valio Laktosfri® smakar precis som vanlig mjölk!

Tidningen ToppHälsa testade 4xLaktosfritt och jämförde med vanlig mjölk. Valio Laktosfri® mjölkdryck fick omdömet: smakar precis som vanlig mjölk samt att den innehåller mindre socker.


Ha en fortsatt trevlig vecka!


//Anna


Nyheter!

God morgon,

nu finns våra nyheter ute i butik!

Inom Valio OLO™ lanserar vi 3 nyheter: vanilj, lättsockrad persika/passionsfrukt och lättsockrad blåbär/jordgubb. De lättsockrade varianterna av OLO™ har varit mycket efterfrågade. De har 30 % mindre tillsatt socker och mer frukt och bär, resultatet är att de smakar lite mindre sött. Samtliga OLO innehåller förutom en probiotisk bakteriekultur även 2 olika sorters glutenfria fibrer som främjar matsmältningen. OLO är gjord på färsk mjölk, är låglaktos och innehåller kalcium samt D-vitamin.


Valio - en föregångare

Läser att Arla senast 2015 ska ha gått över till hållbart odlad soja som proteinkälla till gårdarnas kor. En bra nyhet! Även om det är en gammal nyhet för Valio. Vi har under 15 år rekommenderat våra bönder att använda raps istället för soja medan de svenska mjölkbönderna fortsatt att importera brasiliansk soja. Soja som ofta besprutats med ett bekämpningsmedel som är förbjudet inom EU.


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar