Arkiv

Vinnarna av pajformar

Hej,

Hoppas att ni alla har haft en fin helg. I veckans tävling, där vi bad er skicka in era bästa pajrecept, fick vi in hela 78 bidrag vilket är jätteroligt. Vi har nu tre vinnare av pajformar från Höganäs samt ytterligare 16 vinnare av tårtspadar från iittala. Stort grattis till er som vann!

De tre vinnarna av pajformar är följande:
Madli Lindgren -  Svamppaj
Sandra Kousa  - Salami och brieostpaj med cocktailtomater
Paola Allegrini - Italiensk påskpaj


Tävla och vinn pajform från Höganäs

Hej hej, nu är sköna fredagen här igen!

Nu är det dax för tävling igen. Om några veckor är påsken här och en massa god mat att se fram emot. För att få inspiration till laktosfri påskmat, vill vi att ni ger oss era absolut bästa recept på PAJ. Efterrätt eller matpaj - valet är fritt! Skriv recepten i kommentarsfältet på bloggen.


Lyckliga kor

Med anledning av en reklamfilm som visar glada kor, har det uppkommit en diskussion om vad som är en lycklig ko. Vi på Valio menar att en lycklig ko är en frisk och belåten ko. Då får man också den bästa mjölken eftersom en hälsosam ko producerar mjölk av hög kvalitet. Det ligger alltså i producenternas intresse att hålla sina kor vid god vigör och på gott humör.


Mjölk – godis för hjärnan

Det skrivs mycket i tidningarna om hur mjölk påverkar hjärnan. Det är logiskt, det pågår nämligen mycket forskning kring hur det vi äter påverkar oss mentalt.

Att Valio stöttar Örebro Universitets forskning kring kopplingen mellan magen och hjärnan har vi berättat om tidigare. Nu skriver bland annat Må Bra om en färsk undersökning som visar att mjölk är nödvändigt för hjärnan och förbättrar minnet. Bland tusen amerikanska och australiensiska män och kvinnor fick mjölkdrickarna märkbart högre poäng på ett kognitivt test än övriga deltagare. *


Vinnare av gåstavar utsedd

Hej

Hoppas att helgen har varit bra och tack för alla bidrag ni skickade in till vår helgtävling, totalt 95 st. Som ni förstår så var det ett digert arbete att utse en vinnare, men till slut hittade vi henne!

Vinnaren av två par gåstavar är Pia Öberg med följande bidrag:

"Vänner långt ifrån varandra
Hej Jag från Stockholm och min vän från Flen går promenader på eget håll och vi har små tävlingar med varandra, hur mycket vi har gått ner i vikt och hur måtten ser ut. vi peppar varandra via mail., sms och naturligtvis telefon. Det är kanonkul att ha en vän som verkligen ställer upp men inte finns i min absoluta närhet."

Ett stort grattis till dig Pia! Vi önskar er en trevlig vecka och håll utkik efter en ny tävling i slutet av vecka.


Tävling, vinn gåstavar för två!

Hej!

Måndag igen och strålande vårväder i Stockholm, hoppas fler har det lika fint. När solen skiner från en klarblå himmel är det ju läge för långpromenad, vilket leder oss in på veckans tävling: Motivera varför just du har den bästa promenadpartnern! (Max 30 ord)

Vinnaren får fina gåstavar för två personer.

Skicka in din motivering senast den 11 mars. Vi publicerar vinnaren på bloggen den 12 mars.

Lycka till och må så gott!
Annika


Ötzi var laktosintolerant!

Vissa menar att laktosintolerans är lite av en fluga och ett nytt påfund. De som säger så kunde inte ha mer fel. Under tjugo år har forskare undersökt kvarlevorna av ismannen "Ötzi" som dog för 5 300 år sedan. Han hittades i de italienska Alperna 1991.

Genom hans DNA har man kommit fram till en mängd olika saker under åren. Senaste upptäckterna är bland annat att han var brunögd och att han led av borrelia. Men också att han, precis som, närmare 14 procent* av Sveriges befolkning, var laktosintolerant.


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar