Arkiv

Glad Midsommar

Kräft- och löjromscheesecake

Vi på Valio vill passa på att önska alla en Glad Midsommar och det gör vi gärna genom att dela med oss av två läckra laktosfria recept som passar utmärkt så här i Midsommartider. Sedan håller vi tummarna för att vi även får fint väder.


Hälsningar Marie


Valio banade vägen för laktosfritt

Det är tio år sedan Valio lanserade laktosfri mellanmjölkdryck i Sverige, se vår första annons till höger. Sedan dess har marknaden för laktosfria produkter ökat kraftigt och fler aktörer ger sig in i den hårt konkurrensutsatta kategorin. Idag finns cirka 82 laktosfria produkter, varav Valio har drygt 35, och bara under senaste året har inte mindre än nio laktosfria produkter inom mejeri lanserats. 


Vinnarna av VIP-biljetter till Friidrotts-EM i Helsingfors!

Vinnarna är utsedda, och följande två personer får 2 stycken biljetter var till Friidrotts-EM den 28 juni!


Grattis till alla vinnare i vår mjölkdrinkstävling

Första pris i vår mjölkdrinkstävling går till Katja och hennes smarriga recept:

"Pineapple Coconut Dream"
 
* 2 dl laktosfri mellanmjölksdryck
* 1 dl laktosfri vaniljglass
* 1 liten burk ananas
* 1 dl kokosmjölk/ kokosgrädde
* 1 tsk vaniljsocker(med äkta vanilj )
 
Samtliga ingredienser mixas till slätt konsistens, servera och njut!


Vårt aprilskämt - nästan verklighet i provinsen Inre Mongoliet

Enligt tidningen Butikstrender har Kinesiska forskare har klonat fram en ko som enligt planerna ska ge mjölk med lågt innehåll av laktos. En låglaktos-ko att jämföras med vårt aprilskämt om den laktosfria kon Elia. Det skall dock tilläggas att vår laktosfria ko Eila inte var genmanipulerad.


Senaste forskningsnytt

I söndagens Dagens Nyheter skriver Karin Bojs på Vetenskapsredaktionen om de allra senaste forskningsresultaten från en stor studie om människans biologi. För första gången har forskare kartlagt den normala bakteriefloran hos över 250 friska försökspersoner. Över 200 forskare vid 80 amerikanska institutioner står bakom den omfattande studien, som finansierats av USA:s nationella institut för hälsa, NIH.


Prova gärna våra nya somriga yoghurtar

Prova gärna våra nya somriga yoghurtar

Just nu hittar ni flera nya spännande yoghurtsmaker ute i butik. Prova dem gärna! Valio Vanilj™ yoghurt citron är en slät vaniljyoghurt utan fruktbitar med smak av citron. Den har en fetthalt på 2,1 procent och innehåller även de nyttiga bakterierna Acidophilus och Bifidus. Valio YO-ghurt™ banan/vanilj är en lättyoghurt med en fetthalt på endast 0,05 procent med smak av vanilj och små läckra bananbitar. Valio Laktosfri® fruktyoghurt jordgubb/vinbär har en smak från nyplockade jordgubbar, röda c-vitaminrika och gröna uppfriskande vinbär. Yoghurten innehåller de nyttiga bakterierna Acidophilus och Bifidus och har en fetthalt på 2,1 procent. Våra nya somriga yoghurtsmaker passar utmärkt till frukost, mellanmål och som dessert eller närhelst du vill unna dig något nyttigt och gott.


Hälsningar
Annika Fira mjölkens dag 1 juni med oss på Valio!

Fira mjölkens dag 1 juni med oss på Valio

I dag är det Mjölkens Dag och det firar vi på Valio givetvis med laktosfri mjölk. Valio var först med att lansera laktosfri mellanmjölkdryck i Sverige år 2002. Lagom till vårt 10-års jubileum för laktosfritt kommer den nu även i praktisk 1,5 liters förpackning för alla mjölkslukare där ute. Dela med dig av ditt bästa mjölkdrinksrecept, gärna med bild. De 25 bästa recepten utses av representanter här på Valio och belönas med värdecheckar.


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar