Arkiv

Visste du att…

Visste du att...

• Valios produkter tillverkas alltid av mjölk från kor som endast får foder som är garanterat fritt från GMO (GenModifierade Organismer)
• Utvecklingen inom gentekniken har skapat nya möjligheter att tillföra grödor och livsmedel egenskaper som inte går med traditionellt förädlingsarbete. Genetiskt modifierade grödor har funnits på världsmarknaden i över tio år. Den vanligaste användningen av tekniken är att gener från en jordbakterie förs över till växter för att växterna ska klara insektsangrepp och bekämpningsmedel bättre. En växt som är motståndskraftig mot insekter kallas insektsresistent medan en växt som tål bekämpningsmedel kallas herbicidtolerant.


Grillat är godast på sommaren

Bakad potatis med räkor, lax och äpple

Njut gärna av några av Valios goda grillrecept i sommar.

Bakad potatis med räkor, lax och äpple
Antal personer: 4
4 bakpotatisar
Aluminiumfolie
150 gr Crème fraiche
150 gr kallrökt lax i bit
1 krispigt äpple
1 dl räkor
0,5 rödlök


Sommaren är här!

-Och nu blir smöret gulare, varför?
På sommaren blir smöret naturligt gulare och det är tack vare naturen. På sommaren är halten av det guloranga färgämnet betakaroten högre. Det är därför smörets naturliga färg blir gulare. Däremot finns det ju möjligheter att färga smöret på konstgjord väg om man skulle vilja. Med det gör vi inte på Valio.Valio smör innehåller inga tillsatser.


Valios förpackningar fria från hormonstörande kemikalier

Många av er har nog läst om Svenska Dagbladets uppmärksammade experiment med den hormonstörande kemikalien bisfenol. Fyra reportrar åt enbart konservmat i två dagar och bisfenolhalten i urinen ökade med mellan 2800 och 4600 procent.

Bisfenol A, eller BPA som den förkortas, används för att tillverka plaster med speciella egenskaper. Ämnet kan, via förpackningen, överföras till maten och i stora doser orsaka hormonförändringar.


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar