Arkiv

Prova en ny god frukostvana

Vi tror en bra olo börjar i magen. Läs mer om vad olo betyder samt varför vår nya yoghurt Valio OLO™ är en speciell yoghurt för en speciellt god olo. Kampanjen hittar du här


Vinnarna i tävlingen "nominera Valio OLO™ till årets hälsoval"

Hej!

För ett tag sen bad vi om er hjälp med motivering till varför Valio OLO™ är årets hälsoval. Tack alla ni som engagerat er! Tävlingen är nu avslutad och vi har en vinnare: Mia Ernberg i Solna, med följande fina motivering:


Kentucky-kor äter godis

Jag läste om bonden i Kentucky som tröttnade på de höga foderpriserna och löste det på sitt egna lilla vis. Han matade sina 1400 kor med godis. Det blev helt enkelt billigare.
Amerikanska experter menar att det varken finns fara för kornas tänder eller vikt, bara de får i sig alla näringsämnen de behöver.
Men för att korna ska ha en fungerande idissling är det viktigt att korna får i sig s.k. strukturella kolhydrater som hjälper till att bryta ner fodret. Strukturella kolhydrater benämns utifrån sitt innehåll av sockerarter (pektin, cellulosa och hemicellulosa) och kan inte tillgodoses genom godisföda.

Om en liten, liten del av ransonen består av sötsaker är det ok. En del finska bönder ger sina kor choklad, kakor och sötsaker på det sättet. Men godis kan inte vara huvudfödan och är därför ingen bra långsiktig lösning. Bonden måste också försäkra sig om att ingen smak överförs till mjölken. Valio erbjuder alla sina bönder möjligheten att få en näringsanalys av sitt foder för kossans och mjölken välmående.
En mjölk som smakar polkagris skulle nog inte bli en hit. Eller?

Hälsningar Åsa


Tävling!

Hej!


Olo är ett finskt ord som betyder känsla eller mående. Valio OLO™ är en speciell yoghurt för en speciellt god olo. Den innehåller flera miljarder mjölksyrabakterier, samt fibrer och kalcium som bidrar till en bra matsmältning. Dessutom finns tillsatt D-vitamin som bidrar till immunförsvarets funktion. Det man först märker när man smakar, är nog ändå hur smakrik och krämig den är. Jag skulle vilja påstå att det är vår absolut godaste yoghurt. Testa själv nyheten äpple/kanel... en riktigt fin väl avvägd smak som passar bra nu på hösten. 

Men nu till tävlingen. Vi ska nominera Valio OLO™ till en tävling där årets bästa hälsomat ska utses. Och vi vill ha er hjälp med motiveringen. Så om du tycker att Valio OLO™ är årets bästa hälsoval, tveka inte att maila din motivering till konsumentkontakt@valio.fi. Har du någon favoritsmak så ta gärna med även detta i motiveringen.


Som tack för hjälpen, får bästa motiveringen värdecheckar till ett värde av 500 kronor. Plats 2 och 3 får värdecheckar till ett värde av 300 kronor. Motiveringen vill vi ha innan fredag 14 september.


Lycka till!


Hälsningar
AnnikaNya goda nyheter!

Efterfrågade nyheter i vårt laktosfria Valio Eila™ laktosfria sortiment!

Valio Laktosfri® byter namn till Valio Eila ™ laktosfri och samtidigt lanseras två nya yoghurtsmaker. En laktosfri naturell yoghurt och en med smak av citron. Valios nya laktosfria naturella yoghurt har en fetthalt på 4 procent och en härligt god och krämig smak. Den laktosfria citronyoghurten är en slät yoghurt med smak av solmogna citroner – söt och sur på samma gång så att det kittlas på tungan.  Båda produkterna innehåller de nyttiga bakterierna Acidophilus och Bifidus som gör magen glad. Hoppas ni kommer att tycka om våra nyheter!


Proteinrika nyheter!

Hej,


Nu finns våra proteinrika nyheter äntligen i butik. Valio PROfeel® är en produktfamilj med extra proteinrika yoghurtar, kvargar och drycker. Samtliga dessutom laktosfria.


Proteinyoghurten finns i olika smaker varav en är helt naturell - 11 gram protein per portion och endast 2 gram kolhydrater per 100 gram.


Tävlingen Vinn en resa till New York är avslutad

Vinnarna utsedda


I år är det tio år sedan Valio lanserade Sveriges första laktosfria mjölk. Vi firar det hela året och startade i våras med en tävling där vinnaren fick möjlighet att vinna en resa till New York. Vi vill tacka för alla fina tävlingsbidrag som kommit in många fina och kreativa bidrag. Nu har vi utsett vinnarna och ett riktigt stort grattis till alla er som vunnit.


1:a pris Weekendresa till New York (värde cirka 20 000 kr)
Sofia Bydal


Samla fina glas från Iittala med oss!

Vi fortsätter att fira 10år med laktosfritt. Samla 15 streckkoder, skicka in dem tillsammans med namn och adress. Du får då två glas från Iittala.

Så här gör du:
Köp 15 valfria Valio Eila™ mjölkdryck, klipp ut och samla 15 Valio mjölkdryck streckkoder. Skicka in dem i ett kuvert tillsammans med namn- och adressuppgifter till Valio Sverige AB, 801 86 Gävle. Senast den 10 dec 2012.


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar