Arkiv

Tävling! Vad har ni i ryggsäcken?

Minns ni barndomens sportlov med utflykterna i längdskidspåret eller i pulkabacken? Jag minns dem väl. Hur man packade ryggsäcken med en termos med rykande O’boy och inplastade smörgåsar. I mitt fall var det limpa med falukorv som gällde. Och så en klementin förstås.

Det här var ju på den tiden då jag kunde dricka mjölk, innan jag förstod att jag var laktosintolerant. Men som tur är så finns det alternativ för oss som inte klarar laktos. Nuförtiden packar jag ned Valios proteinrika chokladmjölkdryck istället. Choklad och protein ger mig ork till sportlovslekarna.

För den som vill vara lite mer vuxen finns istället Valio PROfeel® proteindryck med smak av kaffe. Vad tycker ni är det bästa mellanmålet på vinterutflykten? Lämna svaret som en kommentar nedan senast den 6 mars och ni är med i utlottningen av vackra priser från Iittala. Fredag den 8 mars utser vi tre lyckliga vinnare.

Hälsningar Åsa


Frukost – Dagens viktigaste mål

En bra dag börjar med en god frukost. Det låter som en ”klyscha, men faktum är att din frukost avgör hur din dag ska bli. Frukost ger dig ork att hämta, lämna på dagis, arbeta och möta dig själv och andra människor. Om man ser dagen som ett lopp så är frukosten starten och den som vill lyckas i ett lopp vet att det gäller att få en bra start. En god frukost är den bästa start din dag kan få.

Det har visat sig att vi blir ”smartare”, mer koncentrerad och kan bättre utnyttja vår fulla kapacitet både fysiskt och mentalt om vi äter frukost. Vi får bättre tankeförmåga och blir mer kreativa. Undersökningar visar till exempel att elever som startar dagen vid frukostbordet får högre prestationsförmåga och bättre betyg än de som inte ätit frukost.


Nyheter med extra protein

Hej!

Nu finns två extra proteinrika nyheter inom Valio PROfeel® ute i butik. Båda är gjorda av färsk mjölk och laktosfria. Proteinkvarg med blåbär, 19 g protein per portion, passar perfekt som mättande mellanmål. Proteindryck med kaffesmak, 20 g protein per portion, är enkel och god återhämtning efter t ex ett träningspass. Proteinkvargen finns på ICA, Coop, Hemköp, Willys och City Gross. Proteindrycken finns på ICA och City Gross. Prova gärna och berätta för oss vad ni tycker!

Hälsningar

Annika


Vilken är din Eatdentity?

Säg mig vad du äter och jag ska säga vem du är.

I sökandet efter den alldeles egna, unika livsstilen spelar maten en stor roll. Sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter gör det enklare att skapa sin matidentitet. Spana in Facebook en fredagkväll och räkna hur många uppladdningar på matbilder du hittar. Vi älskar också att ”checka in” på mobilen när vi äter på den schyssta nya coola restaurangen. Inte lika hett att ”checka in” på korta kundvarvet på ICA.

Köket – utdöende fenomen

Ett av fyra barn här i Storbritannien äter regelbundet på sitt rum.
TV, X -box, playstation konkurrerar om middagsbordet.
Det är ett stort glapp mellan dröm och verklighet!
Lite intressant blir det när Electrolux globala designchef säger att ”Köket som rum är ett utdöende fenomen”.


Underbart goda laktosfria nyheter från Valio Eila™

Laktosfri yoghurt

För dig som vill ha det lilla extra

Nu lanserar vi två helt nya typer av laktosfri yoghurt på den svenska marknaden. Valio Eila ™ laktosfri Greek yoghurt är tjock, krämig med läcker frukt i botten. Valio Eila ™ laktosfri Yoghurt en helt ny typ av yoghurt som har en fast och fyllig konsistens som liknande fromage vilket tillsammans med den goda smaken gör den till något alldeles extra. Valios nya laktosfria yoghurtar passar utmärkt till både frukost som mellanmål.


Hjälp oss att hitta Lisa

Hitta Lisa

För cirka tio år sedan fick vi ett fint brev från Lisa 9 år. I brevet berättade Lisa att hon blivit laktosintolerant och att hon var glad för Valios laktosfria mjölk, den första och då den enda i Sverige. Lisa önskade att vi också skulle försöka tillverka laktosfri grädde och laktosfri yoghurt. 

Sedan Lisas brev har vi på Valio under tio år arbetat med att utveckla fler laktosfria produkter. Allt för att fler ska kunna njuta av kanelbullar, göra varm choklad, hälla en skvätt grädde över jordgubbarna eller bre smör ända ut till kanten på limpsmörgåsen. 

Nu vill vi gärna komma i kontakt med Lisa. Vi vill höra vad Lisa tycker om vår laktosfria grädde, de nya smakerna på yoghurten, vad vi kan göra bättre och vad hon har för tankar om framtidens laktosfria produkter. Vi vill även ge Lisa möjligheten att ta fram sin egen yoghurtsmak. 

Känner du igen brevet från Lisa? Påminner dig det om en gammal klasskompis, lagkamrat eller granne? Kanske är du vän med Lisa på Facebook? 


Yoghurt som superfood

Yoghurt presenteras som superfood. Med sitt höga proteininnehåll, probiotika och rik på kalcium.

Yog

Besök Yog på Charlotte street i London. Här kan du köpa frozen yoghurt med hälsosamma toppings.


Trendspaning från London

På väg till London för trendspaning av de senaste mattrenderna. Mitt fulla fokus är som alltid på mat och hälsa. Och jag ser fram emot att göra ett grundligt arbete - att äta mig igenom London. Först ut är juicebarerna som ligger som pärlband och konkurrerar med de klassiska pubbarna. Istället för en pint. Hoppa in på Giraffe, Joe & The juice Bar och Crussh och njut av underbart härliga juicer och smoothies. 


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar