Arkiv

Vad är viktigt att äta efter träning?

Träning är i sig nedbrytande vilket innebär att du bryter ner dina kolhydratlager och även muskler. För att sen när du, äter och vilar bygger upp kroppen och får bästa utväxling av din träning. 

Ät innan duschen
Tiden är avgörande! För att förhindra att nedbrytningen blir allt för stor. Det gör du bäst genom att äta ett mellanmål inom första halvtimmen efter du satt löparskorna på hyllan eller ställt tillbaka vikterna på gymmet. Helst innan duschen! 


Tävling! Vilken utländsk rätt är din favorit?

Alla länder har sina traditioner när det gäller vad man ska äta vid specifika högtider. I Ryssland är till exempel den ortodoxa påsken en stor sak. Förr i tiden kunde en förmögen familj servera hela 48 påskrätter vilket motsvarade antalet fastadagar. En vanlig efterrätt är pasha. Pasha är också ordet för påsk.

Pasha kan göras på väldigt många sätt och recepten skiljer sig till exempel mellan Ryssland, Finland, Polen och Estland. Googla gärna och hitta ditt favoritrecept. När det gäller hur man formar smeten finns det också många variationer. På nätet kan du också få inspiration till hur du ska dekorera desserten.


Matsmältning – ett uttryck som inte har etablerat sig i Sverige

Nutrition Business Journal har listat ”Digestion” (matsmältning) som nyckeltrend inom mat, hälsa och nutrition, i ett par år i rad. 

Matsmältning har som uttryck inte riktigt etablerat sig i Sverige. Kanske inte så konstigt, för det ordet har ju direkt ingen ”foodappeal”. 

Ingen attraktionskraft utan mer medicinsk och uppstyltad term. Hur skulle man kunna uttrycka det enklare?


Tre lyckliga vinnare i tävlingen - Vad har ni i ryggsäcken?

Våra tre lyckliga vinnare i tävlingen "Vad har ni i ryggsäcken?" är:

Linda Hjelm, Jenny Arvidsjö och hengameh.

Vänligen maila er postadress till konsumentkontakt@valio.fi så kommer snart era priser med posten.

Hälsningar Åsa


Toppa din prestation med rätt frukostkombination

En bra frukost

Frukosten ska helst ge en fjärdedel av dagens behov av energi. En perfekt frukost består av de rätta proportionerna mellan fett, kolhydrater och protein. I samverkan lyfter de varandra och ger dig energi och dessutom gott om vitaminer. Ditt blodsocker hamnar på en bra nivå och du blir mindre hungrig på förmiddagen. 

Tips på en bra frukost
Exempel på en perfekt frukost kan bestå av fiberrik müsli med yoghurt toppat med bär eller skivad färsk frukt, en smörgås med t ex ost eller skinka och grönt som paprika, tomat etc. och ett litet seltersglas apelsinjuice som får det att dra lite i mungiporna. Gröt är också en superbra frukoststart med mjölk och en fruktkompott. 

Perfekt frukost för att sätta igång livsandarna!

Ha en underbar dag! 
Anna Ottosson


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar