Arkiv

Tävling: Vad skulle du bjuda kungen på?

Det börjar snart bli dags att fira av april och hälsa sköna maj välkommen. Familjen Bernadotte ska då även fira kungen som fyller år på Valborgsmässoafton. Undrar vad de äter där på slottet? Kung Oscar II fick flera maträtter uppkallade efter sig, exempelvis filé Oscar och den klassiska mandeltårtan. (Se recept nedan.) Kan det vara en favoritmeny även för vår kung?


Vinn plats på nästa träningsevent!

"Strength Up by Valio" kallar vi en serie träningsevent som vi ordnar i samarbete med Mårten och Malin Nylén. Nästa event kör vi den 17 juni utomhus i Stockholm, jag lovar att det blir en tuff och rolig dag med utmaningar och inspiration som kommer ge massor av energi och träningsmotivation.


Samla fin frukostservis från Iittala

Köp samla få Iittala

Nu har du möjlighet att samla streckkoder från Valio Eila™ produkter och få delar ur Iittala Teema frukostservis (färg vit), designad av Kaj Franck. 

Välj mellan mugg, skål och tallrik eller en komplett uppsättning av alla tre. 


Valio PROfeel® - stolt sponsor av Biggest Loser

Valio Biggest Loser

Missa inte Biggest Loser Sverige ikväll, kl 21.00 på Sjuan! Ansvariga tränarna Mårten Nylén och Tanja Djelevic coachar deltagarna till att lära sig bryta mönster, äta och träna rätt för att bli av med sin farliga övervikt. Valio PROfeel® är stolt sponsor av programmet och följer med deltagarna på deras resa att förändra sina liv. 

Ha en bra dag!
Annika


Bloggevent

Den 10 april ordnade vi årets första "Strength Up by Valio" - en serie bloggevent där vi i samarbete med Mårten och Malin Nylén vill inspirera med det senaste inom träning och kost. Vi hade bjudit in ett härligt gäng träningsbloggare som tillsammans körde ett tufft cirkelpass under ledning av Mårten och Malin. Starkt jobbat med tanke på att klockan var halv 7 på morgonen!


Svenska barns frukostvanor skiljer sig åt

Det är vanligt att ungdomar hoppar över frukosten. Vid 15 års ålder är det hela 35 procent som inte äter frukost varje dag, visar en undersökning från Folkhälsoinstitutet *.

Barn i familjer med högre socioekonomisk status har bättre levnadsvanor, de äter mer frukt, äter oftare frukost och de är mer fysiskt aktiva, jämfört med barn i familjer med lägre socioekonomisk status. De har även en bättre kommunikation med sina föräldrar, bättre stöd från sina klasskamrater, fler nära vänner och en bättre psykisk hälsa. Detta är faktorer som har betydelse för barnens hälsa långt upp i vuxen ålder.

På morgonen har, barn som vuxna, varit utan mat i många timmar. Du behöver väcka kroppen och tillföra massor av ny energi. Om du startar dagen med en bra frukost blir inlärningsförmågan bättre, du klarare av ett högre arbetstempo och har den kreativa tankeförmågan på topp. Elever som äter frukost har bättre betyg än de som hoppar över frukosten. 

Frukosttips för den morgontrötta!
Har du svårt att komma ur sängen på morgonen och ofta bråttom när du väl stigit upp? Då kanske en smoothie och grov bulle kan vara ett alternativ för dig? Det går snabbt att fixa och är lätt att äta var du än är, vid frukostbordet, på bussen eller vid datorn. 

Give you self a Break – Breakfast!
Anna Ottosson

*Danielson, 2006


Vem vinner i långa loppet?

Jag har ju tidigare skrivit om löpningstrenden och mina frälsta vänner. Hjältarna, eller galningarna, som sprang maraton på Hawaii i 35 graders hetta. Eftersom de har inspirerat mig så har jag också börjat löpträna. Inte på samma nivå som dem, långt, långt därifrån. Men trots det så vill jag också ha ett mål. När jag surfar runt så inser jag att om man vill kan man springa lopp nästan varje vecka året om. Jag har fastnat för Parloppet. Jag gillar upplägget, där två löpare bildar ett par och springer fem kilometer i Hagaparken i Stockholm. Men åt olika håll. Man möts alltså under loppet. Loppet sker i juni och med tanke på att jag gillar att skynda långsamt så känns en halv mil lagom för mig att börja med. Sedan får vi se. För sedan följer ju till exempel Midnattsloppet, Tjejmilen och Lidingöloppet. På www.loppen.se kan man se vilka lopp som arrangeras runt om i landet. Det är många!
På bilderna ser det roligt ut, alla är glada och gemenskapen verkar total. Undrar om det är så i verkligheten?
Jag kan i alla fall allt i teorin nu. Allt om träningsscheman, skor, fibrer, kolhydrater och protein.
Det kvarstår att omsätta det till praktik. Valios proteinrika PROfeel® gör sin del. Men springa får jag tydligen göra själv.

Hälsningar Åsa


Vad är skillnaden mellan olika mjölksyrebakterier?

Mjölksyrebakterier används dels för att göra t ex yoghurt eller syrade grönsaker och dels tillsätts de som probiotika i olika produkter för hälsans skull!

De stora stammarna
I Sverige och de probiotika produkter som säljs i vanliga livsmedelsbutiker är nästan alla mjölkbaserade bakterier. I flertalet stammar ingår antingen laktobaciller (mjölksyrebakterier) eller bifidobakterier. Dessa påverkar oss på olika sätt i magen och tarmen. Och det forskas intensivt på hur de påverkar vår hälsa på olika sätt. I stort och i detalj. 

Uråldrig produkt
Yoghurt är en uråldrig produkt där just mjölksyrebakterier används för syrning. Bakterierna i yoghurt förbrukar mer laktos, mjölksocker, och därmed blir den syrligare än t ex filmjölken. (Det är därför laktosintoleranta till exempel tål yoghurt bättre då det innehåller mindre laktos jämfört med mjölk och filmjölk.) Samma metod används vid syrade grönsaker. 


Tre lyckliga vinnare i tävlingen -Vilken utländsk rätt är din favorit?

Grattis Eva Saldin, Julianna Fredriksson och Annika Nilsson.
Vänligen maila er postadress till konsumentkontakt@valio.fi så kommer snart era priser med posten.
Hälsningar Åsa


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar