Arkiv

Tre lyckliga vinnare i tävlingen: Mamma är lik sin mamma

Tack för alla bidrag i tävlingen. Här är våra tre lyckliga vinnare och deras beskrivning över vilken egenskap de är mest stolta över att ha ärvt av sin mamma. Är du en av tre dessa vinnare? Vänligen maila din postadress till konsumentkontakt@valio.fi så skickar vi din vinst per post inom kort.

Hälsningar Åsa

Vinnare

Solbritt Ilkert:
Jag har ärvt min klurighet och att kunna finna lösningar på de flesta problem som uppstår i ett hem. Samt kunnigheten att sy och laga det mesta.

Amanda
Att jag kan bevara lugnet i stressiga situationer. De har jag efter min underbara mamma.

Linda Johansson
Att alltid finnas där för dom som behöver mig.

 


Vi har äntligen hittat Lisa

Vi vill passa på att tacka alla som har engagerat sig i vårt letande efter Lisa som skickade detta fina brev till oss för drygt 10 år sedan.  Vi har nu äntligen hittat Lisa och tagit kontakt med henne brevledes. I brevet frågade vi bland annat Lisa om hon skulle vara intresserad av någon typ av samarbete framöver.  Som det ser ut nu är detta inte aktuellt men vi lovar att återkomma med information här på bloggen om förutsättningarna för detta förändras. Vi hoppas så klart fortfarande att Lisa vill hjälpa oss att ta fram en egen smak på vår laktosfria yoghurt.


Tävling: Mamma är lik sin mamma

Vi närmar oss Mors Dag. Den 26 maj ska hon firas. Att hon är viktig märks om inte annat på alla visdomsord som kända personer fällt om mödrar: 

Allt vad jag är, eller hoppas bli, är min mors förtjänst. /Abraham Lincoln

En mors kärlek är kärlek ingen glömmer. /Victor Hugo


I dag firas Sveriges första officiella GLMS-dag

I dag den 15 maj genomförs Sveriges fösta GLMS-dag i anslutning till den internationella celiakidagen. Vi på Valio är en av huvudsponsorerna till detta initiativ som vi hoppas ska leda till en ökad kunskap om GLMS i landets skolor. GLMS står för Glutenintolerans, laktosintolerans, mjölkproteinallergi och sojaproteinallergi.

Enligt Svenska Celiakiförbundet är det en av fem elever som inte tål gluten, laktos, mjölk eller soja och som därför behöver specialkost. På många skolor erbjuds dessa elever inte likvärdig mat som de övriga eleverna. Maten kan också ha ett lägre näringsvärde, vilket påverkar studieresultaten. Svenska Celiakiförbundets förhoppning är att Sveriges skolor denna dag, den 15 maj, ska servera samma mat till alla elever, fri från gluten, laktos, mjölk och soja. Celiakiförbundet vill visa att det går att laga skolmat som alla mår bra av utan att göra avkall på kvalitet eller näringsvärde.

Svenska Celiakiförbudet har tillsammans med Sveriges kockskolor, tagit fram en receptfolder. Recepten i den kommer från deras kocktävling, Sveriges Unga GLMS-kockar, som avgjordes i januari i år. Den finns att ladda ner här: http://celiaki.se/wp-content/uploads/2013/04/Recepthäfte-GLMS-skolmat1.pdf


Hälsningar Marie


Våra tre lyckliga vinnare i tävlingen: Vad skulle du bjuda kungen på?

Tack för alla bidrag i tävlingen! Här är våra tre lyckliga vinnare och deras beskrivning över vad just de skulle bjuda kungen på. Är du en av tre dessa vinnare? vänligen maila din postadress till konsumentkontakt@valio.fi så skickar vi din vinst per post inom kort.

Hälsningar Åsa

Vinnare:
Irene
Jag skulle bjuda på min marängtårta. Som är laktosfri. Så får han inte ont i magen, när han äter för mycket av den.
Akleja
Hej, Eftersom jag själv precis varit på Stadshuskällaren och ätit förra årets Nobelmeny går tankarna åt det hållet. Jag skulle bjuda kungen på Nobelmenyn som var år 1946, alltså det året kungen är född. Då serverades nämligen: Skaldjursconsommé Helstekt renfilé med lingongräddsås, selleripuré Inkokta päron med glass Till fikat efteråt tänkte jag bjuda på Gustav Adolfbakelse, Napoleonbakelse och en bit Oscar II tårta!
Thomas
Jag skulle först kollat med hovet, för att säkra ev. allergier och kanske fått rådet, att inte bjuda på fel saker till vår regent, för vem vill ha en födelsedag där det känns spänt? Chokladbollar funkar nog även för kungen, är säker på att han blivit nöjd när "Vi gratulerar" efter fikat blivit sjungen.


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar