Arkiv

Lugna magen – kosten, tarmen och hjärnan


Stine Störsrud, Agneta Kjällman och Robert Brummer på seminariet "Lugna magen – kosten, tarmen och hjärnan" anordnat av Valio Sverige

I början av december anordnade Valio ett frukostseminarium på Finlandshuset i Stockholm med rubriken ”Lugna magen – kosten, tarmen och hjärnan”. Seminariet blev snabbt fullbokat och många stod på kö för att få höra det senaste inom området. Eftersom intresset var så stort, vill vi dela med oss av de kunskaper som föreläsarna förmedlade; Robert Brummer, professori mag-tarmsjukdomar och klinisk nutrition vid Örebro universitet, tog upp samspelet mellan tarmen och hjärnan.

Stine Störsrud, dietist och medicine doktor, som forskar och arbetar med patienter med olika tarmsjukdomar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, föreläste om kostens påverkan på tarmhälsan. Hon menar att man kan påverka bakteriefloran i tarmen både med hjälp av hälsosamma bakterier och olika kostfiber med prebiotiska effekter och på så sätt påverka tarmhälsan.

Seminariet avslutades med att Agneta Kjällman, dietist och nutrition manager vid Valio Sverige informerade om Valios nya produktgrupp Gefilus som innehåller Lactobacillus rhamnosus GG®, världens mest studerade probiotika. I brevet sammanfattar vi de olika föreläsningarna och presenterar våra nya Gefilusprodukter. Du är välkommen att höra av dig om du vill ha mer information om produkterna eller forskningen om Lactobacillus rhamnosus GG®.

Läs mer om seminariet här


Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar