Gino – godaste efterrätten

Gino – godaste efterrätten

Matlagning på TV har varit populärt under många år nu. Det är roligt och inspirerande att se proffs laga mat, det ser ju så enkelt ut. Och gott! Man blir hungrig! Som häromdagen då kocken Lisa Lemke gjorde Gino. Den funkar utmärkt att göra laktosfri.
I min värld är det den godaste efterrätten man kan tänka sig. Och väldigt somrig. Men varning: var beredd på att ligga på sofflocket ett tag efter, man blir nämligen väldigt mätt!

Ingredienser för fyra portioner
2 bananer 

2 kiwi 

20 jordgubbar 

200 g vit choklad 

5 msk grädde 

vaniljglass.

1. Skala frukterna och skiva ner i mindre bitar.
2. Fördela frukten i fyra stycken ugnssäkra skålar.
3. Riv en tredjedel av chokladen och blanda med grädden.
4. Fördela chokladgrädden över skålarna och toppa med rikligt av riven choklad.
5. Baka i ugnen, ovanvärme, på 230 grader i 5 minuter tills chokladen smält.
6. Servera med vaniljglass.


Hälsningar Åsa

Kommentarer

Veronika johansson skriver:

Vart får du tag på laktosfri
Vart får du tag på laktosfri vit choklad? Tacksam för svar. Med vänlig hälsning, Veronika

Sofi skriver:

hej Veronika
jag har hittat 3 st länkar där dom säljer vit laktosfri choklad, det är: http://www.chokladshopen.com/product_info.php?products_id=627 http://www.alaeco.se/produkt/Laktosfri-vit-choklad---100-g http://shop.goodstore.se/chokladkaka-vit-100g-plamil-eko-/1964-0 ha en bra dag //Sofi

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar