Hört på flyget...

Hört på flyget...

Under hela hösten och vintern har vi sponsrat flyget Skyways frukostar ombord med vår yoghurt Valio OLO. Hoppas ni som smakat tycker om den, jag är säker på att ni och era magar fått en god start på dagen! Hursomhelst, en vän berättade att hon under en flygning hört en konversation mellan två medpassagerare på väg till konferens:


- Detta är en yoghurt för dig, den ska hjälpa matsmältningen, sa en kvinna.
Mannen höll med, och konstaterade att han hade en typisk stressmage. Han åt upp OLOn och var mycket nöjd med smaken.
Hans kvinnliga kollega började tänka högt:
- Men vadå hjälpa matsmältningen, funderade hon, exakt vad gör den?
Min vän kunde inte höra slutet på konversationen p g a bullret från planet.


Så. Till er på resan, och till alla er andra som undrar över vad exakt Valio OLO gör för matsmältningen, såhär fungerar det:


Matsmältningen är en komplex process, och ett samlingsnamn för matens väg genom mag- och tarmkanalen där innehållet bryts ned i med hjälp av enzymer. Många har idag problem med matsmältningen: trög mage, gaser, uppblåst mage, ont i magen. Detta beror i många fall på obalans i mag-och tarmfloran, som påverkas av stress, kostvanor och vår livsstil i stort.

Så för att komma tillrätta med dessa problem, behöver vi återupprätta balansen i mag- och tarmflora. Det kan man göra genom bland annat probiotika. Enligt WHO är probiotika: "Levande mikroorganismer som när de tillförs i tillräcklig stor mängd medför en hälsovinst för värden". Probiotiska bakterier måste vara tuffa nog att överleva den sura miljön på väg ner mot tarmarna, där de verkligen gör nytta. Väl i tarmarna konkurrerar de probiotiska bakterierna ut de onda bakterierna, förökar sig och bidrar till att mag- och tarmfloran stabiliseras. 

Valio OLO är en probiotisk yoghurt, och varje bägare innehåller ca 6 miljarder probiotiska bakterier. Bakteriekulturen är patenterad av Valio och består av: Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus Lc705, Propionibacterium freudenreichii JS, bifidobacterium Bb-12. Här kan du läsa mer om Valios världsledande forskning inom mejeriprodukter. Förutom den probiotiska bakteriekulturen innehåller Valio OLO även två sorters glutenfria fibrer som också hjälper matsmältningen genom att normalisera tarmarnas funktion och därigenom motverka trög och uppblåst mage.


En bägare Valio OLO varje dag, tillsammans med andra goda livsstilsval, så har du goda förutsättningar för en mage i balans.


Ha det bra!


Annika

 


 
Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar