Höstskörd – om man sår får man skörda

Höstskörd – om man sår får man skörda

Så här i skördetider får man automatiskt en summering av årets ansträngningar, jag menar det är nu som man får skörda det man sådde tidigare i vår. Om man sått. Och har man då sått så finns där en stolthet, känner du igen den? Kanske finns det något utöver det man sått också som man känner sig sådär mysigt nöjd med, tänker på egenhändigt snickrade pallkragar till exempel. Vilken enorm lycka att både snickrat och sått, det måste vara det ultimata. Så långt som till egen snickrad pallkrage kom inte jag, finns färdiga att köpa! Till och med en variant från Ernst har jag sett, snygg och med funktion. Men jag kom så långt som till sådd och vi var självförsörjande på sallad hela sommaren. Och färska örter, vilket kryddland. Det är ju både gott, nyttigt och dekorativt. Sallad och örter är inga problem, däremot försökte jag mig på purjo. Ingen purjo nästa år. Så är det. Den blev så klen och det blev bara sorgligt att se den, vet inte vad jag gjorde för fel. Kanske har jag odlat för lite för att bjuda på skördefest, fast det blir ändå kul att bjuda till fest med lite egen producerade örter i de kalla såserna och egenodlad- och skördad sallad.

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar