Hur ska man uttala smetana?

Hur ska man uttala smetana?

Det har varit jättekul att så många av er har hört av sig till Valio och kommenterat uttalet vi har i reklamfilmen på Valios senaste laktosfria nyhet smetana. Många har varit upprörda över att vi inte uttalar det på det korrekta ryska sättet. Som jag tidigare har nämnt för er, bland annat på Alisa Gonzalez blogg, så är smetana inte bara en produkt som finns i Ryssland, utan även i andra östeuropeiska länder samt i Finland, och nu även i Sverige. Därför tyckte vi att det kunde vara kul att ”försvenska” produktens namn genom att ge det ett mer svenskt uttal med betoningen på ”m”.

Men ni därute får givetivis tycka bu eller bä om detta och vi vill gärna höra det. Vi tycker det är jättekul med era åsikter. Som jag också nämnde för Alisa på hennes blogg, så har vi här på Valio alltid livliga diskussioner på hur man ska uttala ”Valio”. På det finska sättet med ett kort ”a” och ganska snabbt, på det svenska sättet med ett utdraget ”a” (som smetana med betoningen långt bak på tungan), eller på ett helt annat och eget sätt (alla gör det lite olika). Vad tycker ni?

Ha det gott!
Anna

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar