Kan man verkligen göra en god tårta utan laktos?

Kan man verkligen göra en god tårta utan laktos?

Laktosfri tårta

Jag var på kalas i helgen och på kalas är det ju oftast som alltid tårta! Men just i lördags var det två av gästerna (barn) som var laktosintoleranta, eftersom jag visste detta innan påminde jag min väninna om att köpa laktosfri grädde till tårtan. Svaret jag fick då var: men kan man verkligen göra en god tårta utan vanlig grädde? Vi kanske ska ta något annat än tårta?

Tyvärr är det ofta som detta händer, att man undviker att baka, laga vissa rätter för man är inte riktigt säker på hur det blir med laktosfriaprodukter. Kanske smakar det konstigt? Hur blir konsistensen?

Till alla er som känner så vill jag bara säga: ja, det blir precis lika bra och gott! Så snälla ni som har laktosintoleranta i er omgivning, våga! För deras skull om inte annat. För hade inte jag stått på mig om tårtan i lördags vet jag iaf 5 barn som hade varit ledsna för att det inte var någon tårta alls på kalaset. Och för att inte tala om de kalas man varit på där det är tårta till alla, förutom dem som är laktosintolerant. De får coccostoppar…

Här vill jag även passa på att tipsa om receptet på en laktosfri tårta med smak av choklad och hallon som smakar ljuvligt.

/Hälsningar Anna

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar