Klokt om hälsa

Klokt om hälsa

Jag älskar ordspråk. För varje tillfälle eller händelse i livet finns det någon som redan har sagt något klokt eller roligt som kan citeras. Det gäller bara att komma ihåg alla finurligheter vid just de tidpunkterna. När det gäller tema hälsa och livet finns det en brunn att ösa ur. Margareta Krook till exempel, den fantastiskt karismatiska skådespelerskan, ska ha sagt: ”Att sköta sig är att se till att hinna med det roliga.”

Så sant, så sant. Att sköta sig har ju annars en lite tråkig klang. Som att man går miste om livets roliga om man tänker på knopp och kropp. Som ett komplement till ovanstående kan man tillägga: ”Måttlighet är bra, så länge det inte går till överdrift”.
Den här säger mycket om den tid vi lever i: ”För en generation sedan behövde människor vila efter avslutad arbetsdag. Nu behöver de motion.”

Okänd idékläckare tyvärr men mycket klokt sagt. Det får en att fundera lite över tillvaron. Här finns en uppsjö av ordspråk för olika situationer i livet: http://www.livet.se/ord

Så nu ska jag gå ut i livet och sköta mig. Med måtta förstås!
Lev väl!
/Åsa

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar