Kör du bil med läckande bensintank?

Kör du bil med läckande bensintank?

När man är intresserad av och kost och hälsa ägnas många timmar åt att surfa omkring och läsa bland de senaste råden och rönen. Det kommer alltid ny forskning och nya infallsvinklar.
Men vissa saker består år efter år.
Till exempel hur man stärker immunförsvaret. Forskarna är tämligen överens om att dessa saker påverkar hur motståndskraftiga vi är:


– C-vitamin
– Vitlök
– D-vitamin (20 minuter i solen varje dag fyller på förrådet)
– Yoghurt med levande bakteriekultur. Magen och immunförsvaret har en tight relation. Om tarmfloran har rubbats efter till exempel en antibiotikakur kan yoghurt återställa balansen.
– Sömn
– Psykiskt välbefinnande

Sanna Ehdin, doktor i immunologi och författare av flera hälso- och livsstilsböcker, menar att det finns två sätt att stärka sitt immunförsvar. Man ska ta bort den mat som belastar immunförsvaret och lägga till det som stärker. Det räcker inte att bara lägga till, det jämför hon med att köra en bil med läckande bensintank.
Allt som belastar kroppen påverkar immunförsvaret negativt.
Så bort med härdade fetter, industriellt transfett och minska på sockerintaget!
Ta istället en yoghurt i hängmattan i solen. Den är förhoppningsvis framme åtminstone 20 minuter per dag denna regniga sommar…

Hälsningar Åsa

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar