Lyckliga kor

Lyckliga kor

Med anledning av en reklamfilm som visar glada kor, har det uppkommit en diskussion om vad som är en lycklig ko. Vi på Valio menar att en lycklig ko är en frisk och belåten ko. Då får man också den bästa mjölken eftersom en hälsosam ko producerar mjölk av hög kvalitet. Det ligger alltså i producenternas intresse att hålla sina kor vid god vigör och på gott humör.

För att må bra behöver en mjölkko en lämplig miljö, rätt sorts foder och ett liv som är typiskt just för djurarten ko. På exempelvis mjölkgården Yli-Hynnilä i Finland kan korna röra sig fritt i ladan. Mat och vatten finns alltid tillgängligt och korna väljer själva när de vill mjölkas.

Valio har utvecklat ett unikt koncept för att främja djurhälsa, Valio Farm Service. Man arrangerar årligen ett ladugårdsseminarium med hundra konstruktörer och experter för att lära sig mer om kors välbefinnande och hålla sig à jour med de senaste nyheterna inom utformning av ladugårdar.

Det jobbas även hårt med att minska förekomsten av sjukdomar. Sjukdomar innebär obehag och medicin samt oanvändbar mjölk, det finns alltså flera aspekter till att kämpa mot sjukdomar. Vi följer de senaste forskningsresultaten noggrant och villkoren för utfordring och miljö förbättras konstant. Därför har Valio bland annat sedan 15 år utfodrat korna med raps, något som nu börjar få alltfler efterföljare.
Vi kommer rapportera mer här på bloggen om de insatser Valio göra för att bidra till bättre djurhälsa.

Hälsningar
Marie

Kommentarer

Helen Wahlgren skriver:

Hej
Hej Hur länge går kalven med sin mamma?

Kelly skriver:

Hej Helen!
Tack för din fråga. Kalven separeras från sin mamma efter födseln, en del bönder tar bort kalven efter ett par timmar och andra väntar i några dagar. God jul och gott nytt år! Nena på Valio

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar