Lyssna på din ballongmage!

Lyssna på din ballongmage!

Söker man på ordet ballongmage på Google får man över 16 000 träffar. Man tror att över två miljoner svenskar går runt med magar som ballonger.

Känslan är att det mest är kvinnor som drabbas. En förklaring kan vara våra toalettvanor. Män tar sig tid på toaletten. De tar helt ogenerat med sig tidningen och försvinner i en halvtimme. Kvinnor skyndar sig och ger kanske inte magen samma tid och uppmärksamhet. Kvinnor behöver helt enkelt också ta sig samma tid!

Så ett sätt att vara snäll mot magen är alltså att lyssna. Lyssna och gå på toaletten när magen signalerar. Ta dig tid och skjut inte upp det till senare. Det rubbar det naturliga och kan ställa till det och ge magknip, uppblåsthet och förstoppning. För att magen ska må bra hela dagen är ett toalettbesök efter frukost en bra början.

Egentid är ju viktigt och brukar nämnas i sammanhang som spa-resor, meditation och dylikt men varför inte se till att få rejält med egentid på toaletten för magen och välmåendets skull?

Lev väl!
Åsa

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar