Men vad är smetana egentligen?

Men vad är smetana egentligen?

Smetana är en variant på crème fraiche som tillför en unik smakupplevelse till dina favoritrecept. Jämfört med crème fraiche så har smetana en helt annan smak. Smaken är unik och kan beskrivas som rund och syrlig. Precis som crème fraiche så kan man använda smetana till all slags matlagning – förrätter, varmrätter, soppor, grytor och efterrätter.

Ett klassiskt recept med smetana är blinier med smetana och löjrom. Men testa gärna även klassikern saltgurka, smetana och honung – en fantastisk kombination av salt, syrligt och sött. Mums! 
Beteckningen smetana kommer ursprungligen från de östeuropeiska språken och kort så kan man översätta det till ”grädde”. ”Smetana” är även namnet på Valios senaste laktosfria tillskott på marknaden. Det är en välkänd produkt för de flesta professionella kockar, men är ny inom dagligvaruhandeln som nu även du kan köpa. Den är laktosfri, men kan konsumeras av alla som tål mejeriprodukter.

Hälsningar,
Anna

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar