Men vad betyder olo?

Men vad betyder olo?

Vår nya yoghurt OLO™ har ju precis börjat synas i butikerna, riktigt kul och jag hoppas ni testar den! Finns i flera ljuvliga smaker som är fantastiskt goda, det är jag övertygad om att ni också kommer tycka. Hursomhelst, vi får en del frågor kring namnet. Frågar man någon i Finland förstår de direkt, men det är inte lika självklart för oss svenskar. Så vad betyder "olo"?


Olo har en speciell plats i det finska språket. Det innefattar totalt välbefinnande, och att fråga om hur en väns olo är, betyder att du frågar hur din vän mår fysiskt, mentalt och själsligt. Olo har rötter i grekiskan, där termen holos betyder "hel, odelad". Holism innebär att betrakta livet på ett sätt där ingenting kan beskrivas enskilt utan kontext. Alla delar av livet hänger samman. 


Så namnet valdes på grund av vilken del Valio OLO™ kan ha i livet - att bidra till välmående helt enkelt. 

Kommentarer

Sofia skriver:

OLO
ÄNTLIGEN har OLO kommit till Sverige. Jag provade den i Finland i somras och jag hoppades att den skulle till Sverige också. Den är helt underbar i smakerna och vilken härlig konsistens.

Anonymous skriver:

Hej Sofia, roligt att höra!
Hej Sofia, roligt att höra! Jag håller med dig, de är verkligen jättegoda. Hälsningar Annika

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar