Mjölk – godis för hjärnan

Mjölk – godis för hjärnan

Det skrivs mycket i tidningarna om hur mjölk påverkar hjärnan. Det är logiskt, det pågår nämligen mycket forskning kring hur det vi äter påverkar oss mentalt.

Att Valio stöttar Örebro Universitets forskning kring kopplingen mellan magen och hjärnan har vi berättat om tidigare. Nu skriver bland annat Må Bra om en färsk undersökning som visar att mjölk är nödvändigt för hjärnan och förbättrar minnet. Bland tusen amerikanska och australiensiska män och kvinnor fick mjölkdrickarna märkbart högre poäng på ett kognitivt test än övriga deltagare. *

Media tar också upp studier som tyder på att mjölk kan göra det lättare att gå ned i vikt. Detta genom att kalcium kan påverka kroppssammansättningen så att fettmassan minskar, kalcium kan dessutom binda fett i tarmen så att det inte tas upp av kroppen. Mjölk har många fördelar alltså, och kan hjälpa oss att må bättre på fler sätt än de hittills vedertagna som att en laktosfri variant kan ge en lättare magkänsla**.

Hälsningar
Marie

* Relation between dairy food intake and cognitive function: The Maine-Syracuse Longitudinal Study. G.E. Chrichton m fl. International Dairy Journal 22 (2012) 15-23.

** Om du är laktosintolerant och har problem med magen kan laktosfria mejeriprodukter hjälpa dig en bit på vägen. För rätt kost och en sund livsstil är första steget till en lättare magkänsla.

Kommentarer

neemees.com skriver:

Har den röda mjölken ständigt
Har den röda mjölken ständigt i kylskåpet.

fptmuvwts skriver:

FaMdhKtBZq
BtHhzk nbboekowmjpy, [url=http://mtevyyqmxosm.com/]mtevyyqmxosm[/url], [link=http://jqvhtrbykquk.com/]jqvhtrbykquk[/link], http://shzwxnszazem.com/

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar