För mycket av det goda?

För mycket av det goda?

Jag har alltid varit en mjölkfantast. Däremot är min hals inte lika förtjust i drycken. Jag blir hostig och slemmig i halsen av det helt enkelt. Harklar och kraxar som en kråka. Magen blir inte heller överlycklig. Det gjorde att jag blev tvungen att kraftigt ransonera favoritdrycken. Provade för många år sedan sojamjölk men gillade helt enkelt inte smaken. Tänkte inte mer på det utan fann mig i ett mjölkfritt liv. Tills jag kom i kontakt med Valio och upptäckte att laktosfri mjölk smakar precis lika gott som den vanliga. Alla naturliga smaker, vitaminer och mineraler är ju kvar. Och halsen och magen reagerade inte det minsta. Kärleken var omedelbar. Precis som vid en förälskelse så kunde jag inte få nog! Minst en liter om dagen av den röda förpackningen blev min drog. Men efter en tid började jag fundera över om man kan få f ö r mycket av det goda? Vad är egentligen en normal dagsdos?

Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer är det en halv liter om dagen. Då täcker man behovet av kalcium och då räknar man in mjölk, fil och yoghurt. Allt man får i sig från morgon till kväll. Att mjölk är nyttigt vet jag, hela 18 av 22 nödvändiga näringsämnen finns i min favoritdrog. Det är alltså viktigt för en bra och balanserad kost. Och tänk att man bara genom en halv liter mjölk per dag får i sig behovet av kalcium och andra näringsämnen.

Hälsningar
Åsa

Kommentarer

Bitte Westlund skriver:

Valio Laktosfri Yoghurt
Har hittat den godaste laktosfria yoghurten med päronsmak och upptäckte till min fasa att det stod , på tillfälligt besök på den. Snälla ni ta inte bort den, låt den stanna den är jättegod.... Mvh Bitte

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar