När magen tar semester

När magen tar semester

Under semestern äter och dricker vi ofta annorlunda jämfört med resten av året. Vi möter andra länders matkulturer och magen kan protestera. Semestermagen är här. Även resfeber inför en resa kan göra magen upprörd och nervös eftersom vi vet att hjärnan och magen arbetar tätt ihop.
Kvinnor drabbas oftare än män av förstoppning under resa, de ändrade rutinerna och olusten inför att besöka en toalett gör att man hellre håller sig. Oftast är det dock bakterier och parasiter som ställer till det under resan.
För att minimera risken för magproblem, tänk på detta:

• Drick inte kranvatten om du inte är säker på att det är helt ok.
• Avstå från sallad.
• Skölj frukt och grönsaker i mineralvatten och undvik is i drycker.

På apoteket finns det också receptfria mediciner som lugnar tarmen vid diarré. Där finns också vätskeersättning som gör att vi återhämtar oss fortare.
Man kan förstås också förbereda magen genom att göra den mer motståndskraftig mot det som komma skall. Det i form av probiotika, nyttiga mjölksyrabakterier som normaliserar tarmfloran. Valios yoghurt OLO innehåller sex miljarder probiotiska bakterier som gör gott för tarmen. OLO betyder känsla och ger också en skön känsla i magen. En bägare om dagen och magen är väl förberedd på angrepp. 
Har du några tips på hur man håller magen i schack under semestern?

Hälsningar Åsa

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar