Nyhet från Valio - Mild naturell yoghurt

Nyhet från Valio - Mild naturell yoghurt

Valios sortiment utökas nu med en efterlängtad klassiker - mild naturell yoghurt med fetthalterna 3% och 6%. Från och med vecka 7 finner ni denna nyhet på mejerihyllan tillsammans med Valios populära vaniljyoghurt.  

 

Fördelar med naturell yoghurt

Naturell yoghurt med mild smak är ett livsmedel som passar till det mesta, inte bara frukost och mellanmål utan även som ingrediens i bakning eller som bas till kalla såser. Fördelen med Valios milda, naturella yoghurt är att den finns i två varianter med 3% respektive 6% fetthalt. Genom att välja en yoghurt med högre fetthalt håller du dig mätt en längre period och blodsockret håller sig på en mer stabil nivå jämfört med om du väljer en mejeriprodukt med låg fetthalt.


Färre tillsatser i naturell yoghurt

Kolla på förpackningens baksida för att se vilka ingredienser som produkten innehåller. Ju färre ingredienser, desto bättre eftersom det ofta innebär färre tillsatser. Valios naturella yoghurt är ett perfekt frukostalternativ för dig som lever ett aktivt liv och vill få en god start på dagen. Smaksätt gärna yoghurten med bär, frukt, kryddor eller müsli för att få i dig en varierad kost.


Recept med naturell yoghurt

 Det finns många goda recept som innehåller naturell yoghurt vilket gör produkten till en perfekt räddare i nöden när tiden är knapp och du vill laga en god måltid eller slänga ihop ett snabbt mellanmål.

 Scones med yoghurt i är en enkel men lyxig helgfrukost som endast kräver några goda pålägg för att bli en succé.

 Chiapudding med yoghurt är ett snabbt och smidigt frukostalternativ till vardags. Bered chiapuddingen kvällen innan och låt den stå över natten så har du en god och nyttig frukost i kylskåpet på morgonen.

 Smoothie med yoghurt kan mixas med frukter, bär och kryddor efter egen smak. Tillsätt gärna en klick jordnötssmör för en mer matig smoothie.

 Kall sås på yoghurt är räddaren i nöden när du vill göra en enkel och krämig sås utan att lägga tid på tillagning och förberedelser. Blanda i valfria kryddor, vitlök och olivolja så har du en kall sås klar på nolltid!

 

Växtbaserad förpackning

Hållbarhet är ett värdeord som genomsyrar allt arbete som Valio gör, från produktion till konsumtion. Valio gör alltid sitt yttersta för att värna om människans och planetens välmående vilket har resulterat i en ny typ av förpackning - en växtbaserad förpackning som är producerad av förnybart material. Detta innebär minskade koldioxidutsläpp vid produktion och ännu ett steg mot en mer hållbar livsstil som konsument.


Tips för dig som vill leva mer klimatsmart! Se endast bäst-före-datumet som en riktlinje men utgå från ditt lukt-och smaksinne för att avgöra om produkten fortfarande är ätbar.


Läs mer om vårt hållbarhetsarbete för djuren, naturen och människan samt om varför hållbarhet är viktigt för Valio.

 

 

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar