Nytt år - nya löften?

Nytt år - nya löften?

Nyårslöften, en symbol för att något nytt ska hända. Människan har alltid kämpat med sina laster och löftet på årets sista natt blir en övergångsrit till det nya, bättre livet. Äta bättre, träna mer, sluta röka... ja, allt det där som man vill ändra på men inte orkat med. Produkter med hälsomervärde har sin absoluta försäljningstopp efter nyår och några månader framåt, och de som tränar regelbundet brukar märka av att gymmen blir överfulla den här tiden på året för att bli glesare framåt april.

Enligt en brittisk studie är det bara ungefär 10 procent av nyårslöftena som hålls. Men ändå, för de 10 procenten är det väl bara att säga grattis, och hoppas på att de lever ett nöjdare liv!

I denna artikel kan man läsa om traditionen med nyårslöften och i Sverige. Enligt uppteckningar från Nordiska museet kan man redan på 1800-talet se traditioner med hälsoförtecken: det första man skulle äta på det nya året skulle vara ett äpple - då höll man sig frisk under året.

Har din mage hamnat lite ur form under jul och nyår med för mycket knäck, sill och skinka, kan jag tipsa om vår yoghurt OLO, som innehåller miljarder probiotiska bakterier och två sorters fibrer som motverkar uppblåst mage och ser till så att floran i magen kommer i balans. Prova en OLO om dagen i 14 dagar, sen är säkert magen i form igen.

God fortsättning på det nya året, och njut av livet!

Hälsningar
Annika

 

  

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar