Riksdagsseminarium ”Hälsosam livsstil – vems ansvar?”

Riksdagsseminarium ”Hälsosam livsstil – vems ansvar?”

Debatt i riksdagen om svenskars matvanor

På initiativ av riksdagsledamoten Johan Forsell arrangerades ett hälsoseminarium i riksdagen den 17 oktober. Tre högaktuella gäster var inbjudna för att ta upp avgörande frågor för den svenska folkhälsan. Syftet var att bredda diskussionen om svenskars livsstil till en bredare krets som inkluderar nyckelpersoner inom politik, näringsliv, akademi, organisationer och media.

Tre högaktuella gäster
Först ut bland gästerna var Inger Andersson, generaldirektör för Livsmedelsverket som presenterade senaste undersökningen om svenskars matvanor. Därefter talade Karin Mattsson Weijber, ordförande för Riksidrottsförbundet som gav sin syn på arbete för mindre stillasittande arbete och sist ut bland talarna var kontroversiella Marie Söderqvist, nytillträdd VD på livsmedelsföretagen och om livsmedelsbranschens syn på och ansvar för kostfrågor.

”Mat är en ny religion” enligt Marie Söderqvist och hennes slutsats var att om vi konsumenter bara skulle vara beredda att betala mer pengar för vår mat så skulle alla problem lösas. Fortfarande lägger svensken procentuellt mindre pengar på mat jämfört med sydeuropeer berättade Marie Söderqvist från LI.
Inger Andersson efterfrågade mer kunniga och engagerade politiker i frågan. Smart! Gäller att passa på med en publik av politiker och ett seminarium i riksdagen.

Innan seminariet serverades rapsgrisjulskinka till frukost. Jag åt första julskinkan – redan i oktober. Hoppla, hoppla – riktigt gott!

Anna Ottosson

Kommentarer

bästa kokosoljan skriver:

Riksdagsseminarium ”Hälsosam livsstil – vems ansvar?” |
Vilken häftig blog! Jag har läst allihopa dina poster!

immunföRsvar skriver:

Riksdagsseminarium ”Hälsosam livsstil – vems ansvar?” |
Vad mycket arbete du lagt ner här. Skoj läsning! Kommer tillbaka, helt säkert!

artsonet.com skriver:

Riksdagsseminarium ”Hälsosam livsstil – vems ansvar?” |
Jag tycker att du har en fin site på gång här. Jag lägger dig i min feed.

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar