Rix Morronzoo och Våga fråga Valio!

Rix Morronzoo och Våga fråga Valio!

Torsdagsmorgonen började lite stressigt. Skulle bli uppringd av Rix Morronzoo för att svara på frågor om laktosfria produkter och laktosintolerans i programpunkten: Våga fråga. De skulle ringa vid 07:30 men när klockan började närma sig 07:50 började jag bli lite smått fundersam på om telefonen verkligen fungerade. Då ringer det! När jag svarar är det inte Roger och gänget utan programassistenten som meddelar att det är problem med deras växel, så hon ber mig ringa in till studion istället. Vilket jag gör men kommer inte fram… Då ringer hon igen och ber mig istället maila in svaren på de redan ställda frågorna.

Sagt och gjort, jag mailar och Roger läser upp svaren lite senare i programmet.  Så det blev ingen liveradio idag, men jag hoppas att Annika som vågade fråga är nöjd med svaren!

God morgon på er!
Hälsningar Anna

Fler och fler verkar ju bli laktosintoleranta och affärerna vet att ta betalt för de speciella produkter som dessa allergiker behöver. Är laktos egentligen nödvändigt i vår kost? 
- Nej. Det är faktiskt så att det är mer normalt att inte tåla laktos än att tåla det. Vilket har med genuppsättningen att göra. Vi i norden konsumerar faktiskt mer mejeriprodukter jämfört med övriga världen, exempelvis Asien, och där är majoriteten av befolkningen laktosintoleranta. Och vi på Valio vill ju såklart att fler ska kunna njuta av goda mejeriprodukter och satsar därför mycket på laktosfriaprodukter som allt fler upplever att de mår bra av! 

Skulle man inte kunna massproducera laktosfritt (som ju smakar likadant) och få ner priset?
- Ja det där med smaken är ju viktigt och våra produkter är faktiskt dubbelt goda då de gör gott för magen och smakar gott! Så ja, inte mig emot att alla mejeriprodukter i framtiden är laktosfria. 
Men det är en stor fråga och flera aktörer inblandade som är större än Valio på svenska marknaden. Men vi på Valio ser gärna mer laktosfritt i framtiden!

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar