Svenska barns frukostvanor skiljer sig åt

Svenska barns frukostvanor skiljer sig åt

Det är vanligt att ungdomar hoppar över frukosten. Vid 15 års ålder är det hela 35 procent som inte äter frukost varje dag, visar en undersökning från Folkhälsoinstitutet *.

Barn i familjer med högre socioekonomisk status har bättre levnadsvanor, de äter mer frukt, äter oftare frukost och de är mer fysiskt aktiva, jämfört med barn i familjer med lägre socioekonomisk status. De har även en bättre kommunikation med sina föräldrar, bättre stöd från sina klasskamrater, fler nära vänner och en bättre psykisk hälsa. Detta är faktorer som har betydelse för barnens hälsa långt upp i vuxen ålder.

På morgonen har, barn som vuxna, varit utan mat i många timmar. Du behöver väcka kroppen och tillföra massor av ny energi. Om du startar dagen med en bra frukost blir inlärningsförmågan bättre, du klarare av ett högre arbetstempo och har den kreativa tankeförmågan på topp. Elever som äter frukost har bättre betyg än de som hoppar över frukosten. 

Frukosttips för den morgontrötta!
Har du svårt att komma ur sängen på morgonen och ofta bråttom när du väl stigit upp? Då kanske en smoothie och grov bulle kan vara ett alternativ för dig? Det går snabbt att fixa och är lätt att äta var du än är, vid frukostbordet, på bussen eller vid datorn. 

Give you self a Break – Breakfast!
Anna Ottosson

*Danielson, 2006

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar