Svenskarna gillar ansvarsfulla företag

Svenskarna gillar ansvarsfulla företag

Ansvarsfulla företag

På Valio tar vi självklart ansvar för miljön, det är ett av våra grundvärden. Liksom det är att alla medarbetare ska må bra, ha en god hälsa och trivas på jobbet. Det gäller anställda och leverantörer såväl som korna på mjölkgårdarna.Magrapporten visar glädjande siffror gällande ansvarsfullhet genom hela produktionskedjan. Hela 92 procent av svenskarna tycker att det är viktigt att företag tar sitt ansvar när det gäller miljöpåverkan, tillverkning och arbetsförhållanden. Tillsammans med våra mjölkproducenter tar vi fram riktlinjer för sådant som hantering av foder och utfordring, kornas hälsa och välmående, gårdsmiljö och mjölkhanteringsförhållanden. För att vi ska kunna garantera en jämn hög kvalitet är det viktigt med en alltigenom hygienisk miljö från hantering av mjölkutrustning och mjölkningsteknik till kornas omskötsel. Sådant sker i samarbete med Valios egen veterinär som besöker mjölkgårdarna kontinuerligt.

En ko ska vara en ko. Inte ett nummer. Så istället för en radda siffror kan våra kor heta Madonna, Mansikki eller Myy. Kanske kan det tyckas larvigt men det är faktiskt viktigt för oss. Det är en del i hur vi ser på god djurhållning. Ytterligare exempel är att det på en finsk bondgård bor 35 kor vilket kan jämföras med en svensk gård som i snitt huserar 74 kor. Våra bönder använder också ett hälsoredovisningssystem vilket är ett slags ”journal” över varje enskild ko där vi håller koll på hälsa och utveckling. Genom att arbeta småskaligt kan våra kor behandlas individuellt vilket minskar stress och sjukdomar. Resultatet blir glada, friska kor och godare mjölk.

86 procent av svenskarna är enligt Magrapporten 2015 beredda att betala mer för ett livsmedel som är tillverkat på ett ansvarsfullt sätt. Detta visar att företag vinner på att arbeta aktivt med dessa frågor. Valios främsta uppgift är att främja våra mjölkproducenters verksamhet genom att maximera värdet på mjölken och generera ett stabilt pris för mjölkråvaran som tillika är det högsta i Europa. Så vill vi fortsätta att arbeta. Att över hälften av alla svenskar idag köper livsmedel från ansvarsfulla företag är ett bevis på att vårt arbete lönar sig.

Undersökningen visar också att vi hyser en allt större medvetenhet kring livsmedel och dess innehåll. Tittar vi på GMO, som är ett relativt nytt begrepp för många, ser vi att kunskapen kring detta ökar. 55 procent av svenskarna undviker aktivt livsmedel med genmodifierade organismer (GMO).

Alla som köper eller använder en produkt från Valio kan känna sig trygga i sitt val. Våra produkter är uppskattade och våra kor är glada. På Valio söker vi ständigt efter sätt som gör våra produkter ännu bättre för ditt välmående, för våra kor och vår natur. Testa oss gärna!

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar