Trendsättare av hälsotrender

Trendsättare av hälsotrender

Det är spännande att vara på plats och uppleva amerikansk matkultur och tolka trender som med lite fördröjning sen når Sverige. Många förknippar USA med övervikt, snabbmat och brist på matkultur. Och visst ser det riktigt risigt ut på många ställen runt om i USA men sen finns det dessa intressanta trendkluster som t ex New York och Kalifornien som sätter mycket av våra hälsotrender och sen rotar sig i Sverige. Därför väljer jag att resa runt i världen regelbundet och besöka dessa trendkluster för att inspireras och rapportera om det allra senaste.

Het hälsotrend
Hälsotrenden är enormt stor idag och kan delas upp i flera olika trender eller segment. Functional foods är en sådan trend som växer. Förutom att vi vill ha äkta rena råvaror så vill vi ha mat som ger en extra kick – som bidrar med det där lilla extra för min kropp. Vi söker en livsstil som förebygger sjukdom och åldrande och som skapar de bästa förutsättningarna för just min kropp. Att både vara snygg och stark. Från insidan och ut. En extra boost av t ex c-vitamin, nyttiga probiotika för magen, extra antioxidanter, omega-3, fiber, järn och folsyra från mat och dryck som vi konsumerar i vår vardag.

Hälsodrycker driver Functional food trenden
Det är intressant att det allt som oftast är dryckesmarknaden och i mejeridiskarna det händer – de två delar i butiken som driver utvecklingen av Functional Food framåt och där det adderas nyttiga hälsoingredienser. Jag tänker t ex yoghurtar med supernyttiga probiotika, det omdebatterade vitaminvattnet, Aloe Vera drycker eller Kombucha som är en fermenterad gröntedryck med mikrobiotisk bakteriekultur. Det senare är egentligen ett uråldrigt elixir från Asien som nu fått ett uppsving i väst. Alla produkterna har en sak gemensamt att försöka förbättra vår hälsa och återställa balansen!

Njut av livet!
Anna Ottosson

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar