Valio Eila® Laktosfri mjölkdryck smakvinnare i konsumenternas smaktest!

Valio Eila® Laktosfri mjölkdryck smakvinnare i konsumenternas smaktest!

Valio mjölk bäst i test!

Smaktestet utformades för att ta reda på hur konsumenter ser Valio Eila® laktosfri mellanmjölkdryck i förhållande till andra konkurrerande mellanmjölkdrycker. Studien genomfördes av Norstat Sverige och Makery, under v. 39-40/2014. I studien ingick 101 respondenter, i åldrarna 18-66 och könsfördelningen var 52 % kvinnor och 48 % män. De är konsumenter som använder laktosfri mjölkdryck åtminstone en gång i veckan. 6 olika laktosfria mjölkdrycker ingick i testet. 

I konsumenttestet provsmakar målgruppen Valios och konkurrenters produkter, jämför smakproverna utan produktinformation (blindtest). Testet utförs enligt vedertagna metoder för sensorik, vilket innebär att alla tänkbara faktorer som påverkar provsmakningen kontrolleras: 
- I blindtest är proverna kodade och ordning av smakproverna är alltid slumpmässig etc. 
- Utvärdering av produkterna är alltid en individuell uppgift och inte gjord i grupp. 
- Det statistiskt bevisat optimala antalet respondenter per test beror på komplexiteten av produkten, men i normala fall är optimalt antal n =112 respondenter.

Alla smakprov gavs först till respondenterna, utan ytterligare information än vetskapen att samtliga var laktosfria mjöldrycker, ett s.k. blindtest. Konsumenterna betygsatte smaken enligt skalan 1-7 och valde också ut den mjölkdryck som de ansåg var godast. Detta efterföljdes av ytterligare ett smakprov där samtliga varumärken på mjölkdryckerna som testades var kända för konsumenterna. Konsumenterna betygsatte som tidigare smaken enligt skalan 1-7 och valde ut den mjölkdryck som de ansåg var godast. 

Valio Eila® Laktosfria mjölkdryck blev vald till den godaste mjölkdrycken i både blind och branded test i förhållande till konkurrenters mjölkdrycker. I blindtestet ansåg i genomsnitt 60 % av respondenterna att Valio Eila® Laktosfria mjölkdryck smakar bättre än konkurrenterna. I testet med varumärkesinformation ansåg i genomsnitt 70 % av respondenterna att Valio Eila® Laktosfria mjölkdryck smakar bättre än konkurrenterna. 

Kommentarer

Anonymous skriver:

Ni bör informera om vilka de
Ni bör informera om vilka de andra laktosfria mjölkdryckerna var i Norstat testet.

Kelly skriver:

Hej!
Tack för din input. Nedan kan du se samtliga mjölkdrycker som var med i Norstats test: Valio Mellanmjölkdryck, Arla Mellanmjölkdryck, Coop Mellanmjölkdryck, Garant Mellanmjölkdryck, ICA Mellanmjölkdryck, Skånemejerier Mellanmjölkdryck, Trevlig sommar! Nena på Valio

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar