Laktosfria produkter från Valio

Valio lanserade 2002 den första laktosfria mjölkdrycken på den svenska marknaden. Sedan dess har utvecklingen av nya produkter gått framåt och Valio lanserar ständigt nya produkter.

Så här tillverkas laktosfri mjölk

För att framställa laktosfri mjölk börjar man med att avlägsna den största delen av mjölkens socker, laktos, genom filtrering. Sedan tillsätts enzymet laktas som spjälkar den resterande delen laktos. För att kontrollera hur mycket laktos som finns kvar i produkten har Valio utvecklat och ackrediterad en analysmetod som kan bekräfta att laktoshalten är mindre än 0,01%.Det som är unikt för Valios laktosfria mjölkdryck är att ett steg är adderat. Efter spjälkningen med laktasenzym tillsätts proteasenzym som delvis bryter ner proteinkedjorna. Det sista steget i tillverkningsprocessen är att mjölken värmebehandlas för att ta död på eventuella skadliga bakterier och organismer.

 

Valio Eila® – expertis inom laktosfritt

Valio Eila® står för vår Expertis inom laktosfritt. Redan 1916 invigdes Valios laboratorium i Helsingfors där forskning kring mjölk och biokemi drevs. Framgångarna blev stora och ledde bland annat till ett Nobelpris i kemi för en av Valios forskare. Vårt arbete har gett oss en gedigen kunskap om laktos vilket resulterar i nya produkter som främjar människors hälsa och välmående. Valio Eila® erbjuder idag marknadens bredaste sortiment av laktosfria mejeriprodukter.

Här hittar du några av våra Valio Elia® mjölkdrycker. I Valio Elia®-sortimenten finns också laktosfria matlagningsprodukter och yoghurtar.

Valio har utöver produkterna i Eila®sortimentet även fler produkter som passar dig som föredrar en laktosfri kost.

Valio Oddlygood® är Valios helt växtbaserade produktserie med havre som bas som är fri från mjölk och därför också helt fri från laktos.


Populära avdelningar