Laktosfria produkter från Valio

 Valio lanserade 2002 den första laktosfria mjölkdrycken på den svenska marknaden. Sedan dess har utvecklingen av nya produkter gått framåt och Valio lanserar ständigt nya produkter.

Varför laktosfritt från Valio?

Valios laktosfria mjölkdryck tillverkas genom en säker produktionsprocess. Först tar man rent fysiskt bort merparten av laktosen från mjölken.

Den resterande delen av laktosen spjälkas med hjälp av laktasenzymer för att behålla den goda mjölksmaken. För att kontrollera hur mycket laktos som finns kvar i produkten har Valio utvecklat och ackrediterad en analysmetod som kan bekräfta att laktoshalten är mindre än 0,01%.

Valio Eila® – expertis inom laktosfritt

Valio Eila® står för vår Expertis inom laktosfritt. Redan 1916 invigdes Valios laboratorium i Helsingfors där forskning kring mjölk och biokemi drevs. Framgångarna blev stora och ledde bland annat till ett Nobelpris i kemi för en av Valios forskare. Vårt arbete har gett oss en gedigen kunskap om laktos vilket resulterar i nya produkter som främjar människors hälsa och välmående. Valio Eila® erbjuder idag marknadens bredaste sortiment av laktosfria mejeriprodukter.

Här hittar du några av våra Valio Elia® mjölkdrycker. I Valio Elia®-sortimenten finns också laktosfria matlagningsprodukter och yoghurtar.

Valio har utöver produkterna i Eila®sortimentet även fler produkter som passar dig som föredrar en laktosfri kost.

MiFú® strimlorär ett stekbart och laktosfritt matprotein gjort på mjölk. Perfekt för dig som vill byta ut kött, fågel eller fisk till ett köttfritt alternativ då och då.

Valio Oddlygood® är Valios helt växtbaserade produktserie med havre som bas som är fri från mjölk och därför också helt fri från laktos.


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar