Ingredienser

4 portioner

  • 1 pkt Valio MiFú® Strimlor Naturell
  • 1 dl kinesisk soja
  • 2 dl olja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st salladslök
  • 1 st pak choi
  • 1 st paprika
  • 1 pkt sockerärtor
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd färsk chili
  • salt och peppar
  • sesamfrön
  • färsk koriander
  • färsk ingefära

Beskrivning

Wok är bland det bästa jag vet. Det är enkelt, går att variera i oändlighet och det är lätt att ta vad en har i kylen. Bästa matsvinns-tipset efter rest-pizza!

Gör så här:

  1. Måtta upp soja och olja i en skål och häll i Mifú. Blanda runt och krydda med salt och peppar. Pressa vitlök och rör sedan om. Ställ in Mifú-marinaden i kylen i cirka 30 minuter.
  2. Hacka salladslök, pak choi, paprika i mindre bitar och klyfta löken. Hacka chili och eventuellt lite färsk ingefära om du gillar det.  
  3. Hetta upp en wokpanna och slå i lite olja. Häll i marinerad Mifú. Stek så Mifú-bitarna får lite stekyta. 
  4. Woka sedan rödlök, salladslök, paprika, pak choi och sockerärtor mjuka och krispiga. Se till att löken blir ordentligt genomstekt eftersom den kan bli lite kraftig i smaken om den inte får fräsa tillräckligt länge. Häll på den hackade chilin och ingefäran i samma veva och fräs någon minut eller två.
  5. Nu är woken klar! Serveras med nudlar, färsk koriander och lite sesamfrön!

Populära avdelningar