Ingredienser

4 portioner

  • 1 pkt Valio MiFú® Strimlor Paprika & Chili
  • 1 st citron
  • 1 knippen salladslök
  • 2 dl cashewnötter
  • 3 dl skivad rödkål
  • 1 pkt böngroddar
  • 1 st röd färsk chili
  • 1 pkt sockerärtor
  • 1 knippen koriander
  • 4   portioner ris
  • japansk soja
  • sesamolja
  • sesamfrön
  • chiliflakes

Beskrivning

Första gången jag åt pokébowl var när jag var i Honolulu för en massa år sedan och spenderade dagar ensam på upptäcktsfärd bland stränder, gator och lunchhak. I den tryckande hettan kryssande jag mellan den – då så trendiga – acaibowlen och pokébowls. Krispigt, fräscht och smakrikt! Nu har jag gjort en egen variant med smarrig Mifú 

Gör så här:

  1. Blanda marinad av japansk soja, sesamolja, sesamfrön och chiliflakes i en skål.
  2. Hetta upp en stekpanna, ringla i lite olivolja och fräs Mifú tills den fått lite stekyta.  
  3. Tillsätt marinaden, saften från en halv citron, hackad salladslök och cashewnötter. Stek ihop! 
  4. Lägg upp kokt ris i en skål och lägg på rödkål, böngroddar, hackad salladslök, körsbärstomater, avokado och Mifú-blandningen. 
  5. Blanda ihop majonnäs och srirachasås i en skål och klicka över din poké bowl.
  6. Avsluta med lite hackad chili på toppen, sockerärtor, gurka och färsk koriander. Smaklig måltid!

 

Populära avdelningar