Ingredienser

4 portioner

  • 2 pkt Valio MiFú® Strimlor Naturell
  • 2   rödlökar
  • 1   röd paprika
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt

TOMAT- OCH RÖDLÖKSSALLAD:

  • 8   plommontomater
  • 1   rödlök
  • 1⁄2   röd färsk chili
  • 1 nypa socker
  • 1   vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1⁄2   lime
  • salt
  • svartpeppar

Till SERVERING:

  • små tortillabröd
  • tomta- och rödlökssallad
  • färsk koriander
  • granatäppple

Beskrivning

En riktig klassiker – i lite ny modern skepnad. Fajitas med Mifú strimlor som alternativ till kyckling eller kött. Så fram med kockmössan och vässa knivarna. För nu kör vi.

Gör så här:

Skala och dela rödlöken på hälften och skiva tunt. Dela paprikan, ta bort kärnhuset och skär i tunna strimlor. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja, spiskummin och rökt paprikapulver. Tillsätt löken, paprikan och Mifú strimlor. Blanda och låt allt brynas i cirka 5 minuter. Salta och peppra och strö över persiljan. Nu är det dags att göra tomat- och rödlökssalladen. Skär tomaterna i mindre bitar. Hacka löken, chilin och vitlöken. Blanda tomater, lök, chili, vitlök och koriander i en skål. Pressa limejuice över, sockra, salta och peppra. Blanda väl. 

Nu är det dags att äta! Tips: servera gärna tillsammans med granatäppelkärnor och lite granatäppeljuice. 

Populära avdelningar