Ingredienser

4 portioner

  • 2 pkt Valio MiFú® Strimlor Naturell
  • 2 msk solrosolja
  • 2 dl edamamebönor
  • 3   vårlökar
  • 2   avokados
  • 1 dl majonnäs med lite sriracha-chilisås
  • 1⁄2   röd färsk chili (för extra hetta)

MARINADEN:

  • 1⁄2 dl japansk soja
  • 3 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön (gärna svarta och vita)
  • 1⁄2 tsk chiliflakes

Till SERVERING:

  • kokt basmatiris

Beskrivning

Okej, nu är det dags för lite smaker från Hawaii. Dags för en poké bowl – med Mifú strimlor. Snabbt, enkelt, fräscht och supergott.

Gör så här:

Bryn Mifú strimlor i en stekpanna med olja. Rör ihop marinaden och häll över den brynta Mifún. Låt allt bli lite karamelliserat. Skiva vårlöken och tillsätt en del av den (resten serveras färskt på toppen av poké bowlen) samt färsk hackad röd chili. Rör om.

Skär avokadon i skivor eller tärna den.

Lägg ris i botten av fyra skålar. Fördela Mifú strimlor, edamamebönor, vårlök och avokado över riset och ringla över chilimajonnäsen. Servera!

Populära avdelningar