Ingredienser

4 portioner

MANGOSALLAD:

  • 1   mogen mango
  • 1⁄2 dl hackad färsk koriander
  • 1⁄2 tsk färsk hackad röd chili
  • 1⁄2   lime
  • 1 nypa salt

Till SERVERING:

  • tacoskal eller tacobåtar
  • riven ost
  • isbergssallat och/eller romansallat
  • jalapenos
  • delade majskolvar
  • gräddfil
  • tomatsalsa
  • mangosallad
  • färsk koriander
  • lime
  • nachochips

Beskrivning

Startskottet för en toppenhelg stavas tacos! Det vet vi alla. Men varför inte prova en lite ny version – med Mifú strimlor som alternativ till kött. Precis lika gott, om inte godare. Prova och se om du håller med.

Gör så här:

Skala och dela löken på hälften och skiva tunt. Skär tomater i fyra delar. Hetta upp en stekpanna och häll i olivoljan, löken, tomaterna och pressa eller riv ner vitlöken och strö över resten av kryddorna. Stek i några minuter på medelvärme. Tillsätt Mifú strimlor och stek på medelvärme i cirka 5 minuter. Ställ åt sidan – nu är det dags för mangosalladen. Skala mangon, skär loss fruktköttet från kärnan och skär det i mindre bitar. Blanda mangon med koriander och chili. Pressa över limejuice och salta. Rör om. Nu är du klar – ät och njut!

För mer information om maghälsa

Populära avdelningar